• 1
 • 2
 • 3
Text Size

Rene's verhaal

Soms is het fijn om jouw verhaal te delen, zowel voor jezelf, als voor lotgenoten. Gelijk een mooie manier om je familie en vrienden up-to-date te houden en een herinnering voor jezelf.
Zeer zeker ook de positieve verhalen zijn hier van harte welkom!
Wanneer je hier ook wilt bloggen kun je mij via het contactformulier om een inlog mogelijkheid vragen.
Als je met een Ipad wilt bloggen kan dat niet direct via safari maar kun je wel bv. Blogsy App gebruiken.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that has been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
Posted by on in Ervaringen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 8425
 • 16 Comments
 • Print

Brughoektumor, Rijbewijs, CBR

Hierbij een update over het behouden van mijn rijbewijs.

Na mijn operatie in december ben ik vrij snel weer gaan autorijden. Mede door publicatie op deze site heb ik mij verdiept in het onderwerp Brughoektumor en rijbewijs.

Vanuit het ziekenhuis en huisarts had ik niets vernomen over het wel of niet mogen autorijden!

Het melden van de tumor en de operatie bij het CBR is weliswaar geen wettelijke verplichting, maar een morele. Verzekeringstechnisch kan het echter anders liggen, mocht er een ongeval plaats vinden en er wordt getwijfeld aan de rijbekwaamheid van de chauffeur kan een en ander een staartje krijgen. Daar ik alle rijbewijzen heb inclusief, motor, vrachtwagen en touringcar en mijn vrachtwagenrijbewijs regelmatig voor mijn werk nodig heb, heb ik een eigen verklaring ingevuld van het CBR. Dit kan via hun website, met gebruik van DigiD.

Hier rolde na beantwoording van de vraag of ik evenwichtsproblemen heb of gehad heb automatisch uit, dat ik gekeurd moest worden door een onafhankelijk arts.

Hiervoor heb ik een afspraak gemaakt bij een keuringsarts. Deze verklaarde geen bezwaren te zien, waarom ik niet zou mogen autorijden, maar vertelde tegelijkertijd, dat het CBR wellicht een nader Neurologisch onderzoek zou vragen. Hij heeft de eigen verklaring ingestuurd naar het CBR, waarvan ik netjes een ontvangstbericht kreeg, met de vermelding, dat ik binnen 4 weken bericht zou krijgen over de uitslag.

Afgelopen week heb ik van het CBR bericht gekregen, dat ik mij toch moet laten testen bij een Neuroloog. Op 9 April heb ik een afspraak bij de maatschap Neurologie in het Rijnland Ziekenhuis.

Het CBR heeft bepaald, dat ik daar gekeurd wordt.

Alles bij elkaar best wel een pittig kostenplaatje, maar ik hoop dat het resultaat is, dat ik mijn vrachtwagenrijbewijs mag behouden.

Eigen verklaring 25 Euro, keuringsarts 52 Euro, Neuroloog 208 Euro.

Wanneer ik de uitslag heb, zal ik deze Blog updaten.

Groeten, Rene Verbeek

 

 

 

Rate this blog entry:
0

Rene is december 2012 in het VUMC geopereerd en wil graag zijn verhaal hier delen.

Comments

 • Marianne
  Marianne vrijdag, 15 maart 2013

  Hoi Rene,
  Wat goed van jou. Ik zou er inderdaad ook niet aan gedacht hebben. En , als je je rijbewijs zo hard nodig hebt, dan heb je de uitgave er wel voor over denk ik.
  Nu maar hopen dat alles positief verloopt.
  Succes en ik hoop met je mee.
  Groetjes,
  Marianne

 • Danny Dollé
  Danny Dollé vrijdag, 15 maart 2013

  Zelf wordt ik ieder jaar onderworpen aan een vliegmedische keuring i.v.m. mijn werk als luchtverkeersleider. Deze keuring haal ik doordat er een uitzondering in de regelgeving wordt gemaakt m.b.t. mijn gehoor. Je wordt met een dergelijk gehoor niet aangenomen als luchtverkeersleider of vlieger doch wanneer het tijdens je loopbaan ontstaat, en je andere dan de standaard gehoortesten, wel haalt, wordt je goed gekeurd. Voor de geïnteresseerden terug te vinden in de JAR-FCL 3. Ik heb zelf nooit stil gestaan bij mijn rijbewijs. Succes met de keuring ik ben benieuwd naar hoe het je vergaat. Wellicht kan ik n.a.v. jouw ervaringen de FAQ aanpassen. Ik hoor het graag.

  Groetjes en prettig weekeinde, Danny

 • Mark
  Mark vrijdag, 15 maart 2013

  Succes, ik hoop voor je dat je je rijbewijs gewoon mag behouden.

  Heb er zelf nooit melding van gemaakt, mijn rijbewijs is ook niet ingetrokken o.i.d.
  Wees niet bang hoor, ik rij niet meer, vind het zelf niet verstandig gezien het gezichtsvermogen.
  Over 4,5 jaar maar eens kijken of ik het zo kan verlengen ;)

 • Guest
  Angelique zaterdag, 16 maart 2013

  Hoi Rene

  Toevallig had ik dit onderwerp afgelopen donderdag tijdens de controle even tweespraken gebracht. De arts adviseerde me contact te maken met het CBR. Tot nu toe reed ik kleine stukjes hier in de stad. De grotere afstanden reed mijn man. Ik heb wel het plan om er nog eens achter aan te gaan. Ik ben benieuwd hoe het jou verder vergaat!
  Succes
  Angelique

 • Guest
  Lisette zaterdag, 16 maart 2013

  Hoi Rene
  Ik ben een maand of 3 na de operatie weer gaan rijden. Had toen anderhalf jaar niet meer gereden, omdat het door de klachten van de BHT voor mij te vermoeiend was geworden. Ik reed sowieso niet zo vaak en ook geen grote afstanden, ik heb familie en vrienden allemaal in de buurt. Ik ben gewend bijna alles met de fiets te doen, is in mijn stad ook erg handig en ik woon 10 minuten fietsen van mijn werk. Autorijden vind ik wel leuk en ik geniet ik ervan weer onafhankelijk te zijn en zelf naar de Ikea te kunnen rijden, wanneer ik er zin in heb.
  Ik kan me voorstellen dat het voor jou, belangrijk is er zeker van te zijn, dat je geen problemen zou krijgen met de verzekering.
  Zelf ben ik daar in mijn situatie niet bang voor. Ik ben heel goed hersteld en alles gaat prima.
  Succes en groetjes
  Lisette

 • Guest
  Lisette vrijdag, 12 april 2013

  Hoi Rene
  Hoe was de keuring bij de neuroloog?
  Ik ben sowieso benieuwd hoe het met je gaat. Hoe gaat het met trainen? Merk je vooruitgang?
  Ik hoor graag van je.

  groetjes Lisette

 • Rene
  Rene vrijdag, 12 april 2013

  Hoi Lisette,

  Ik heb net een verhaal gepost.
  Het trainen met Nicole gaat fantastisch. Heel veel vooruitgang geboekt met evenwicht maar heb ook baat bij haar ontspanningsoefeningen.
  Elke week ga ik vooruit. Ik ben jouw echt dankbaar, dat je haar hebt aangeraden!
  Het weer zal de komende tijd denk ik ook mee gaan werken. Ik wens jou en de jouwen een mooie lente en een mooie zomer!

  Groetjes, Rene

 • Guest
  Lisette vrijdag, 12 april 2013

  Hoi Rene
  Ik heb ook net gereageerd op je andere bericht, over de goed verlopen keuring bij de neuroloog.
  Fijn joh dat het trainen zo goed gaat. Nicole is fantastisch, heel goed in haar vak, vindingrijk, echt betrokken en ze zet zich volledig in.
  Beter kun je het niet treffen.
  Ik ben indertijd op zoek gegaan naar een goede praktijk en kwam via de website waar alle medewerkers zich presenteren bij Nicole uit. Ik heb haar zelf gekozen en het pakte fantastisch uit.

  Ik wens jou en de jouwen ook een een goede lente en mooie zomer en ik blijf graag op de hoogte van je herstel!

  groetjes
  Lisette

 • Guest
  Eva dinsdag, 06 mei 2014

  Bedankt voor je verhaal, heeft me zeer geholpen.

 • Rene
  Rene woensdag, 07 mei 2014

  Hallo Eva,
  Daar ben ik blij om. Het is fijn, wanneer we elkaar via deze site kunnen helpen.
  Groeten, René

 • Guest
  rijschool Zoetermeer donderdag, 25 september 2014

  bedankt voor jou verhaal rene.

 • Guest
  Bart zaterdag, 30 september 2017

  Mijn Brughoektumor operatie is uitstekend verlopen (duurde ruim 8 uur), ik ben de 5e dag al naar huis gegaan, de genezing liep voorspoedig. Ben nu 3 weken verder en wandel en fiets volop, geen evenwichtsproblemen. Alleen het CBR doet zeer moeilijk, ze hebben zelfs gedreigd dat ze mijn rijbewijs zouden invorderen als ik niet meewerk. Het probleem bij het CBR is dat ze niet de juiste informatie kunnen doorgeven. ik heb hierover een klacht ingediend en deze is gegrond verklaart, alleen voeren ze heel iets ander uit dan waarover ik mijn klacht heb ingediend.Ik wil hierbij alleen maar aangeven, heb geduld met je rijbewijs dit komt na enkele weken best goed en ga niet meteen het CBR inschakelen als het niet echt noodzakelijk is. Ik heb totaal geen beperkingen, maar dacht laten we het snel regelen anders moet ik maanden wachten. Tot slot; melding van je situatie is een morele plicht, maar is niet bij wet geregeld. Dit kun je op internet lezen. Als er een vervolg is laat ik het weten.

 • Guest
  Niels donderdag, 14 december 2017

  Het is jammer dat er nog steeds zoveel onduidelijkheid bestaat over de gevolgen van een brughoektumor (of beter het verwijderen ervan) op je rijbewijs. Zoals eerder vermeld, is het melden van een wijziging in je gezondheidstoestand niet verplicht. Echter als je je rijbewijs moet vernieuwen, moet je natuurlijk de eigen verklaring (naar waarheid) invullen. Waarbij ik op de meeste eigen verklaringen een 'ja' moet aankruisen. Één ja is aanleiding voor het CBR om te verplichten om de eigen verklaring nog een keer te laten ondertekenen door een arts. Dit mag tegenwoordig een huisarts zijn (die van mij vertikt het) of een willekeurige andere arts.

  De keuring stelde bij mij niks voor. Zeker niet omdat ik eigenlijk geen noemenswaardige restverschijnselen heb. Buiten eenzijdige doofheid. Toch is het reden om voor het CBR (rijbewijs) en het VAMEX (vaarbewijs) om een tijdelijk rijbewijs uit geven. Om de vijf jaar mag ik op "herkeuring". Wat natuurlijk compleet belachelijk is. Het is niet zo dat ik met mijn dove oor nog minder ga horen. En voor de rest loop ik net zoveel risico als elk ander willekeurig mens.

  Ik heb destijds de eigen verklaring naar waarheid ingevuld. Puur omdat ik wil voorkomen dat bij een ongeval of iets dergelijks een verzekering zich terug zou kunnen trekken omdat ik geen geldig rijbewijs zou hebben. Achteraf gezien, heb ik er ontzettend spijt van. Het hele circus van CBR en Vamex is geld verslindend en voegt niks toe.

 • Danny Dollé
  Danny Dollé donderdag, 14 december 2017

  Bedankt voor je input. Wat een gedoe zeg.

 • Guest
  Niels donderdag, 21 december 2017

  Hierbij een kleine update wat betreft het rijbewijs. Via deze link (http://www.bhtinformatie.nl/?id=54) kun je de juridische kaders lezen met betrekking tot je rijbewijs. Het CBR schaalt een brugkoektumor als een intracraniële tumor. Het CBR ziet geen verschil in de grote variëteiten aan tumoren of de effecten ervan. Ook het feit of de brughoektumor verwijderd is, maakt voor het CBR geen verschil. Je moet om de vijf jaar gekeurd worden door een neuroloog om de rij geschiktheid te bepalen.

  Ook het argument dat de tumor verwijderd is en dat ik net zoveel gezondheidsrisico loop als elk ander gezond mens, is aan dovemansoren gericht. Zelfs aangegeven dat er ten opzichte van de keuring (eerste keer rijbewijs verlengen na de brughoektumor verwijdering) niks is veranderd. Dat dit ook verklaard is door een keuringsarts die mijn 'eigenverklaring' heeft getekend, is niet voldoende om onder de keuring uit te komen.
  De stellige reactie van het CBR is, dit is de wet. Ook voor u. Het telkens verwijzen naar de wet, gebeurd ook op de vraag wat de keuring bijdraagt en wat de toegevoegde waarde is van de keruing. "het gaat niet om de uitslag of het nut van de keuring, dit is de wet en daar dient u zich aan te houden."

  Of te wel, je mag elke 5 jaar op keuring tegen het tarief van € 175,-. tenminste, als die arts zich niet in het hoofd haalt om je nog extra medische onderzoeken te laten doen. Want ook die kosten zijn voor jezelf. Als je het mij vraagt, is het pure discriminatie. Bij mij is de tumor verwijderd en ik functioneer op mijn gehoor na als elk ander gezond mens. Mijn dove oor, kan niet dover worden. De kans dat de tumor terugkomt, is net zo groot als dat er bij iemand anders een nieuwe tumor ontstaat. Waarom moet ik dan nog elke 5 jaar een keuring te ondergaan en een gezond mens niet?

 • Guest
  Niels donderdag, 21 december 2017

  Hierbij een kleine update wat betreft het rijbewijs. Via deze link (http://www.bhtinformatie.nl/?id=54) kun je de juridische kaders lezen met betrekking tot je rijbewijs. Het CBR schaalt een brugkoektumor als een intracraniële tumor. Het CBR ziet geen verschil in de grote variëteiten aan tumoren of de effecten ervan. Ook het feit of de brughoektumor verwijderd is, maakt voor het CBR geen verschil. Je moet om de vijf jaar gekeurd worden door een neuroloog om de rij geschiktheid te bepalen.

  Ook het argument dat de tumor verwijderd is en dat ik net zoveel gezondheidsrisico loop als elk ander gezond mens, is aan dovemansoren gericht. Zelfs aangegeven dat er ten opzichte van de keuring (eerste keer rijbewijs verlengen na de brughoektumor verwijdering) niks is veranderd. Dat dit ook verklaard is door een keuringsarts die mijn 'eigenverklaring' heeft getekend, is niet voldoende om onder de keuring uit te komen.
  De stellige reactie van het CBR is, dit is de wet. Ook voor u. Het telkens verwijzen naar de wet, gebeurd ook op de vraag wat de keuring bijdraagt en wat de toegevoegde waarde is van de keruing. "het gaat niet om de uitslag of het nut van de keuring, dit is de wet en daar dient u zich aan te houden."

  Of te wel, je mag elke 5 jaar op keuring tegen het tarief van € 175,-. tenminste, als die arts zich niet in het hoofd haalt om je nog extra medische onderzoeken te laten doen. Want ook die kosten zijn voor jezelf. Als je het mij vraagt, is het pure discriminatie. Bij mij is de tumor verwijderd en ik functioneer op mijn gehoor na als elk ander gezond mens. Mijn dove oor, kan niet dover worden. De kans dat de tumor terugkomt, is net zo groot als dat er bij iemand anders een nieuwe tumor ontstaat. Waarom moet ik dan nog elke 5 jaar een keuring te ondergaan en een gezond mens niet?

Leave your comment

Guest zaterdag, 18 september 2021

Brughoektumor Informatie

 • All
 • Na
 • Tijdens
 • Vooraf
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Diagnose

  Wanneer u op deze site terecht komt is zeer waarschijnlijk de diagnose brughoektumor al gesteld. Het is van belang de
  • Vooraf
 • Behandelingen

  Nadat de diagnose brughoektumor is gesteld zijn er vier mogelijke behandelplannen. Wait & Scan Bestraling Operatie Combinatie, operatie gevolgd door
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Resultaten

  Nadat u hebt kunnen lezen wat de verschillende behandelmethodes zijn, wilt u natuurlijk weten wat u daarna als resultaat mag
  • Na
  • Tijdens
 • Keuze maken

  Nadat U bent bekomen van de schrik, informatie heeft gevonden over de verschillende behandelingen en de resultaten, zult u zich
  • Vooraf
 • Begeleiding & Nazorg

  Wat vaak terugkomt wanneer je spreekt met lotgenoten, of fora er op naleest, is dat de begeleiding en nazorg na
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • BHT & Werk

  Begrip Niemand ziet van buiten af dat u een brughoektumor heeft, en ook wanneer u er eenmaal vanaf geholpen bent
  • Na
  • Vooraf
 • Lotgenoten

  Het kan een grote steun zijn om te weten dat u niet de enige bent met een brughoektumor, er zijn
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Vragen & Antwoorden

  FAQ. Er is hier een begin gemaakt om een FAQ op te stellen, deze is nog in ontwikkeling, veel vragen
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf