• 1
 • 2
 • 3
Text Size

Renske's bht verhaal

Renske is in februari 2016 geopereerd in het LUMC.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that has been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
Posted by on in Ervaringen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 2535
 • 1 Comment
 • Print

Ontdekking van de complicatie

Op vrijdagochtend kwam de arts van de neurochirurgie verpleegafdeling om te melden dat er besloten was een CT-scan te doen vanwege de aanhoudende bonkende hoofdpijn. Iemand kwam me halen en bracht me erheen en terug in een rolstoel. Ik kreeg contrastvloeistof toegebracht met de waarschuwing dat het even zou aanvoelen alsof ik nodig moet plassen. En inderdaad, wat een rare gewaarwording. Eerst werd m’n borst heel warm en even later mijn onderbuik, bijna alsof ik in m’n broek had geplast. Voor het eind van de middag kreeg ik de uitslag van dezelfde arts. Mijn klachten werden veroorzaakt door een complicatie. Ik had dikke pech want dit kwam niet veel voor. Ik had sinustrombose in de bloedvaten bij het oor. Die vloeien het bloed niet goed af en dat veroorzaakte de hoofdpijn. De fraxiparine spuitjes (tegen trombose) die werden afgebouwd na de operatie, moest ik voorlopig blijven gebruiken en ook moest ik aan de bloedverdunners (circa vier maanden) zodat de prop niet groter werd. De neurochirurg besloot dat ik het weekend ter observatie zou blijven. Aan de ene kant voelde het als een tegenslag. Andere patiënten konden op deze dag naar huis. Aan de andere kant was het fijn om in het ziekenhuis te blijven, veilig en met een heel team paraat als bijkomende complicaties (wazig/dubbel zien of compleet van de wereld zijn) zich zouden voordoen.


Tijdens het bezoekuur op zaterdag nam mijn vriend me in een rolstoel mee op rondleiding door het ziekenhuis. We gingen langs de plekken waar ik eerder die week was geweest, de deur naar de O.K., de I.C. en de Radiologie. We eindigden in een verlaten kantine en mijn vriend wilde een balletje overgooien voor balans oefeningen. Er was niks meer mis met mijn evenwicht, ik was alleen ontzettend traag in bewegen. Mijn hoofd voelde aan als een bouwpakket dat uit elkaar kon vallen. Op zondag kon mijn vriend niet komen vanwege de tenniscompetitie. Ik voelde me ietsje beter en vond het toch wel fijn om bezoek te krijgen. Lastminute vroeg ik wie er langs kon komen. Twee vriendinnen reageerden snel en kwamen me die middag even gezelschap houden. Zondagavond vertelde de dienstdoend arts dat ik mogelijk nog een ruggenprik zou krijgen om de druk in mijn hoofd te meten als de hoofdpijn bleef (stijgen). Ik werd bang, zoiets was toch vreselijk pijnlijk.

 

Op maandag mocht ik dan toch naar huis. Over de ruggenprik werd niet meer gerept. Ik was ontzettend gespannen om weg te gaan uit deze veilige haven. Een verpleegster kwam uitleggen welke medicijnen ik voorlopig moest innemen in wisselende hoeveelheden. Ik kon het amper volgen maar vertelde mijn vriend dat ik het “dacht ik” wel wist. Hij vroeg me het uit te leggen maar dat lukte me niet. Hij haalde de verpleegster erbij en zorgde dat het werd opgeschreven. Ondertussen moest hij ook nog langs de apotheek van het ziekenhuis om vanalles op te halen. Een enorme voorraad fraxiparine spuitjes kreeg ik mee. Ik leerde die ochtend hoe ik die zelf kon zetten. Ik vond het maar spannend. Tot nu toe liet ik het steeds iemand anders doen en keek ik liever een andere kant op. Om 3 uur ’s middags waren we klaar om te gaan, met een medicijnhandel van jewelste en een hoofd vol onzekerheid.


In mijn volgende blog vertel ik over de herstelperiode die hierop volgde.

Rate this blog entry:

Comments

 • Danny Dollé
  Danny Dollé donderdag, 02 november 2017

  Bedankt voor de mooie blog verhalen ook al is de aanleiding heel naar. Ben erg benieuwd naar de rest van je verhaal. Sterkte met je verdere herstel. Groetjes Danny

Leave your comment

Guest woensdag, 28 juli 2021

Brughoektumor Informatie

 • All
 • Na
 • Tijdens
 • Vooraf
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Diagnose

  Wanneer u op deze site terecht komt is zeer waarschijnlijk de diagnose brughoektumor al gesteld. Het is van belang de
  • Vooraf
 • Behandelingen

  Nadat de diagnose brughoektumor is gesteld zijn er vier mogelijke behandelplannen. Wait & Scan Bestraling Operatie Combinatie, operatie gevolgd door
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Resultaten

  Nadat u hebt kunnen lezen wat de verschillende behandelmethodes zijn, wilt u natuurlijk weten wat u daarna als resultaat mag
  • Na
  • Tijdens
 • Keuze maken

  Nadat U bent bekomen van de schrik, informatie heeft gevonden over de verschillende behandelingen en de resultaten, zult u zich
  • Vooraf
 • Begeleiding & Nazorg

  Wat vaak terugkomt wanneer je spreekt met lotgenoten, of fora er op naleest, is dat de begeleiding en nazorg na
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • BHT & Werk

  Begrip Niemand ziet van buiten af dat u een brughoektumor heeft, en ook wanneer u er eenmaal vanaf geholpen bent
  • Na
  • Vooraf
 • Lotgenoten

  Het kan een grote steun zijn om te weten dat u niet de enige bent met een brughoektumor, er zijn
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Vragen & Antwoorden

  FAQ. Er is hier een begin gemaakt om een FAQ op te stellen, deze is nog in ontwikkeling, veel vragen
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf