• 1
 • 2
 • 3
Text Size

Renske's bht verhaal

Renske is in februari 2016 geopereerd in het LUMC.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that has been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
Posted by on in Ervaringen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 3343
 • 0 Comments
 • Print

Dagopname en operatie

Mijn operatie was meerdere keren uitgesteld, zelfs de laatste week kreeg ik een telefoontje dat het nog één week later werd. Maandag 8 februari 2016 werd de dag van mijn operatie, gepland door de afdeling Neurochirurgie, uitgevoerd door twee neurochirurgen (dr. Koot die ik 8 oktober had gesproken en dr. Malessy) en de KNO-arts (dr. van der Mey). Op vrijdag 5 februari moest ik naar de verpleegafdeling Neurochirurgie komen voor de dagopname, een voorbereiding op de operatie. Een co-assistent voerde neurologische testjes uit die ook in september waren gedaan bij de allereerste afspraak. Een verpleegkundige legde de procedure voor zondagavond uit. Ook werd mijn bloeddruk gemeten. Dr. Malessy kwam nog langs en probeerde me gerust te stellen.

 

Op zondagavond 8 uur kwam ik met mijn vriend naar het ziekenhuis. Samen met twee andere patiënten werd ik voorzien van een polsbandje en naar een 4-persoonskamer gebracht. Ik kreeg de eerste medicatie en de eerste fraxiparine spuit. Eén pil (dexamethason) werd vergeten dus die opperde ik zelf. Vrijdag was me verteld dat ik die moest hebben. De verpleegkundige moest de arts bellen om dit te verifiëren. Ik kreeg die pil toen alsnog. Het was tijd om afscheid te nemen. Ik was gespannen en vroeg mijn vriend om de volgende ochtend langs te komen om voor de operatie gedag te zeggen.

 

Rond 7 uur werd ik gewekt zodat ik nog kon douchen. Daarna moest ik het operatiehemd aantrekken en wachten om als eerste te worden opgehaald. Mijn vriend mocht meelopen tot de deur van de O.K. afdeling. Eenmaal daarachter lagen er meerdere patiënten om naar de eigen O.K. te worden gebracht. Dr. van der Mey kwam een praatje maken en ik wees hem op de vlekken op zijn brillenglazen. Dat zou toch niet goed zijn als die er nog zaten tijdens de operatie! ;-) Na enkele omroepberichten over het tijdelijk uitvallen van de stroom werd ik als tweede naar een O.K. gebracht, O.K. 13… Ik moest verplaatsen naar de operatietafel. Wat was die hard en oncomfortabel. Aan de linkerkant lag een soort langwerpig kussen. Ik wist dat de tafel circa 45% gekanteld zou worden. Nou dat heb ik gevoeld de dagen erna, mijn linkerarm voelde verdoofd. Ik werd voorgesteld aan een neurochirurg van het VU die er ook bij zou zijn. Ik was gespannen en rilde van de kou. Ik moest wachten op de anesthesist die eerst nog een andere patiënt onder zeil moest brengen. Toen die eenmaal zover was begon de procedure. Dr. Malessy praatte tegen de anesthesist: “Vandaag gaan we een translabyrintaire operatie uitvoeren aan een vestibulair schwannoom…” Et cetera. Veel meer herinner ik me niet.

 

Mijn vriend ging die avond in Leiden uiteten met mijn ouders. Mijn ouders waren die middag gekomen en zouden een paar nachten in een hotel vlakbij het ziekenhuis verblijven. Rond 19.00 uur werd mijn vriend gebeld door dr. Malessy. Het chirurgische deel was goed verlopen en ze waren tevreden over de hoeveelheid tumor die was weggehaald. De aangezichtszenuw was nog meetbaar dus dat was ook oké. Dr. Koot had nog ongeveer een uur nodig om het af te ronden en dan zou ik een half uur later op de Intensive Care zijn. Mijn vriend en ouders konden dan daar naartoe komen. De operatie had 11 uur geduurd. Ze waren iets eerder bij me dan blijkbaar de bedoeling was, want ik werd pas net wakker gemaakt. Ze mochten echter al wel op de kamer dit proces meemaken. Normaal gesproken doen ze dit zonder bezoek omdat dit een tijdje gepaard gaat met schokkerig gedrag van het lichaam wat niet leuk is om te zien als je dat niet gewend ben. Ze moesten alleen even weg toen de beademingsslang werd verwijderd. Ik had een erg gekke droom op dat moment. Even later liet een zuurstofslangetje los onder mijn neus. In een reflex wilde ik die terug doen (dat was namelijk wel lekker, zuurstof) maar de verpleegkundige pakte het gauw weg en haalde meteen een ander slangetje uit mijn andere neusgat (degene die maagzuur weghaalt). Getsie, dat voelde vies langs mijn keel. Iets voor 22.30 vertrokken mijn vriend en ouders. Later vertelden ze dat ik alweer praatjes had en begon te vertellen wat ik er allemaal van vond. Ik herinner me slechts flarden van die avond. Ik maakte me druk omdat ik de pil nog moest innemen en die zat in mijn toilettas op de verpleegafdeling. Mijn moeder en vriend gingen die halen.

 

Ik had een onrustige nacht, kon niet goed slapen. Mijn bovenlijf lag vrij hoog (het bed mocht nog niet plat) en ik werd vaak wakker met ontzettende dorst. De verpleegkundige gaf me water en schaafijs. Aan het eind van de nacht kwam dat er allemaal uit. Hondsberoerd was ik.

Rate this blog entry:

Comments

 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest woensdag, 28 juli 2021

Brughoektumor Informatie

 • All
 • Na
 • Tijdens
 • Vooraf
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Diagnose

  Wanneer u op deze site terecht komt is zeer waarschijnlijk de diagnose brughoektumor al gesteld. Het is van belang de
  • Vooraf
 • Behandelingen

  Nadat de diagnose brughoektumor is gesteld zijn er vier mogelijke behandelplannen. Wait & Scan Bestraling Operatie Combinatie, operatie gevolgd door
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Resultaten

  Nadat u hebt kunnen lezen wat de verschillende behandelmethodes zijn, wilt u natuurlijk weten wat u daarna als resultaat mag
  • Na
  • Tijdens
 • Keuze maken

  Nadat U bent bekomen van de schrik, informatie heeft gevonden over de verschillende behandelingen en de resultaten, zult u zich
  • Vooraf
 • Begeleiding & Nazorg

  Wat vaak terugkomt wanneer je spreekt met lotgenoten, of fora er op naleest, is dat de begeleiding en nazorg na
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • BHT & Werk

  Begrip Niemand ziet van buiten af dat u een brughoektumor heeft, en ook wanneer u er eenmaal vanaf geholpen bent
  • Na
  • Vooraf
 • Lotgenoten

  Het kan een grote steun zijn om te weten dat u niet de enige bent met een brughoektumor, er zijn
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Vragen & Antwoorden

  FAQ. Er is hier een begin gemaakt om een FAQ op te stellen, deze is nog in ontwikkeling, veel vragen
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf