Hallo ik ben Ronald, 48 jaar en heb ook een brughoektumor gehad.

 

Vanaf dinsdag 1 oktober ben ik begonnen met een crosstoestel op proef. Na mijn operatie, inmiddels vijf jaar geleden kreeg ik een uitnodiging van de audioloog van het LUMC om te kijken of een 'BAHA' of een crosstoestel iets voor mij zou kunnen betekenen.

 

In 2007 werd er bij mij dus ook een BHT geconstateerd na mijn eerste huisartsbezoek op mijn 18e waar ik naar toe ging met last van oorsuizen. 25 jaar later dus onder het mes in het L UMC bij van der Mey, Malessy en Koot. Een behoorlijke walnoot met cysten, die al tegen de hersenstam aan drukte. Na veertien uur was de klus geklaard. Jammer genoeg waren ze in mijn buik iets vergeten dicht te schroeien, dus nadat ik van de  IC af was mocht ik direct terug om een bloeding te stoppen. De behandelende arts vond weer een narcose te gevaarlijk en dacht dat oppervlakkige verdoving wel afdoende zou zijn. Ik zal er verder niet te veel over zeggen, maar dat was het dus niet, wat een hel!

 

De eerste twee dagen lig je dus als een zombie in bed te trippen van de dexamethason en de narcose, ik vond het heerlijk :-) Het herstel daarna verliep eigenlijk erg voorspoedig en na een half jaar werkte ik weer volledig. Voor mijn operatie heb ik vier maanden lang zo'n drie keer per week behoorlijk intensief krachttraining en cardio gedaan om zo sterk mogelijk de operatie in te gaan, ik kan dit iedereen aanraden, ik heb er erg veel profijt van gehad.

 

Ik was na de operatie dus wel helemaal doof aan de linkerkant. Van te voren kun je je niet indenken wat een impact dit op de rest van je leven heeft. Alles verandert, de manier waarop je naar muziek luistert, de richting waar het geluid vandaan komt (waar ligt in godsnaam die telefoon dan?) maar het ergste is nog wel verjaardagen of cafébezoek en in mijn geval mijn werk, waar ik veel te maken heb met groepen mensen, vergaderingen, schoolklassen etc. Dit is dus naast de eeuwige tinitus echt een ramp. Altijd doodmoe thuiskomen en eerst even bijkomen als het kan met een powernap. Vandaar dus dat ik nu met twee gehoorapparaatjes rondloop. De ene zendt de andere ontvangt, het klinkt zo simpel. Mijn eerste reactie is; lastig iets in je oren, blijft het wel goed zitten, raak ik ze niet kwijt.

Ik hou jullie op de hoogte van mijn bevindingen, want daar is het nu nog te vroeg voor. Wat ik wel alvast wil zeggen is dat ik super ben geholpen door een vertegenwoordiger van de firma Phonak, alle tijd en aandacht. En ik ben erg benieuwd naar andere ervaringen.

 

Hier meer informatie.

http://www.hoorzaken.nl

 

 

Wordt vervolgd