Het kan een grote steun zijn om te
Wat vaak terugkomt wanneer je spreekt met lotgenoten,
Maar contact met lotgenoten kan
Hier vind u vooral links naar ziekenhuizen, medische centra en verenigingen.
KNO
Nederlandse Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied
NVVS
Nederlandse vereniging voor slechthorenden
Erasmus MC
RCWest
Radiotherapie centrum
LUMC
UMC Utrecht
Radiotherapie Groningen
Neurofibromatose Vereniging Nederland
Nederlandse vereniging voor Neurochirurgie
Gamma-Knife zentrum Krefeld
Radiotherapie Nederland
Meer informatie over radiotherapie in Nederland.
Gamma-Knife centrum Tilburg
St.Elisabeth Ziekenhuis
University of Neurosurgery
Enorm veel engelstalige onderzoeken naar verschillende aspecten van de behandeling van een brughoektumor.
Kenniscentrum duizeligheid
Het Kenniscentrum Duizeligheid is een initiatief van Gelre ziekenhuizen. Het Kenniscentrum is opgericht om de kennis over duizeligheid onder zorgprofessionals en patiënten te vergroten.
Een operatie dag gevolgd door het Leidsch Dagblad
Professor Doctor Malessy van het LUMC wordt een operatiedag lang gevolgd door een journalist van het Leidsch Dagblad 16 juli 2011.
Klinikum Bielefeld
Het Duitse schedelbasis centrum. Zie ook hier.
Kunstmatig evenwichtsorgaan deel 1
Maastrichtse onderzoekers ontwikkelen een kunstmatig evenwichtsorgaan. Quest volgde de eerste patiënt die dit vestibulair implantaat kreeg. Bron Rik Kuiper voor Quest 27-11-2012. Het artikel bestaat uit 3 delen, de overige 2 delen vind u hier :
deel 2
deel 3
Zorgloket Duitsland
Hier vindt u wat informatie over de brughoektumor maar vooral handig, u kunt hier vinden of uw zorgverzekering direct dekking biedt in Duitsland.
Informatie over protonentherapie
Omdat er weinig bekend is over protonentherapie in Nederland, is alle info hierover welkom. Op zondag 23 juni 2013 heeft er een lezing plaatsgevonden over prontonentherapie in Delft. Protonenbestraling is nog niet mogelijk in Nederland. Wel in o.a Duitsland(Heidelberg) en Zwitserland. Protonentherapie voor brughoektumoren in het buitenland is mogelijk, maar wordt niet vergoed door zorgverzekeraar en is erg duur.Indicaties tussen euro 20.000 en 40.000 voor een behandeling, maar kan oplopen naar nog duurder.Vele wetenschappers pleiten voor protonentherapie met een beter resultaat dan fotonenbestraling.(huidige bestralingstechniek in Nederland) De lezing duurt wel 1,5 uur, maar is zeer de moeite waard voor hen die hierin geïntresseerd zijn, met name het gedeelte na 30 minuten tot het einde.
(link en tekst via René)
Artikel van der Mey over brughoektumor
Artikel in het blad Cicero, Cicero is het nieuwsmagazine van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het verschijnt in een oplage van ruim 11.000 exemplaren en wordt onder andere verspreid onder LUMC medewerkers, studenten Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen, alle ziekenhuizen in Nederland, huisartsen en specialisten in de regio Zuid Holland Noord, ministeries, belangenorganisaties, beroepsverenigingen en adviesorganen binnen de gezondheidszorg, bedrijfsleven en media.
In dit artikel uitleg over wel of niet ingrijpen bij brughoektumor en verhaal van een patiënte.
Pagina 1 van 2