• 1
 • 2
 • 3
Text Size

Mijn bolletje

24 augustus 2012 kreeg ik oa de uitslag van de MRI-scan: ik blijk een brughoektumor te hebben. Ik heb heel veel gehad aan alle verhalen en reacties van het forum van de Brughoektumorsite.
Ik vind het fijn om mijn verhaal voor mezelf op een rijtje te zetten. Ik hoop echter door het hier te 'publiceren' anderen geholpen kunnen worden in hun 'worsteling' om de juiste beslissing te nemen. Onthoud goed: dit is mijn verhaal, ieder verhaal is weer anders!
Ik zou het heel fijn vinden als je na het lezen van mijn verhaal een reactie achter laat op de site.
Groet
Angelique

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that has been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
Posted by on in Ervaringen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 1866
 • 4 Comments
 • Print

Weer aan het werk....

Inmiddels werk ik weer een paar weken. Mijn werk bestaat uit het voeren van gesprekken met cliënten, niet echt lichamelijk vermoeiend. Maar doordat mijn linkeroor helemaal niet meer werkt, zou het wel lastig en daarmee vermoeiend kunnen worden. Het blijkt, en dat lag in de lijn van de verwachting, dat als ik 1 persoon tegen me hebt, het heel goed kan gaan. De persoon tegenover me moet wel duidelijk praten en er moeten vooral geen extra bijgeluiden zijn (een mevrouw bleef maar bezig om iets in een plasticzakje te doen, terwijl ze met me aan het praten was: ik moest alle zeilen bij zetten om het te kunnen blijven volgen).
Wanneer er meer mensen in mijn spreekkamer zijn, kan het lastiger worden: de kans op meer bijgeluiden is groter: zo was er een keer een kind dat heel gezellig met een autootje aan het spelen was.....op mijn bureaublad en dat gaf een hoop herrie en daarmee werd ik wederom geconfronteerd dat ik het 'moeilijker' heb dan voorheen om het gesprek makkelijk te volgen.
De eerste dagen, dat ik aan het werk was, moest ik (als ik thuis kwam) echt even gaan slapen, dat lijkt nu ook al iets minder te worden.
Ook heb ik inmiddels een paar vergaderingen bijgewoond. Het overleg met mijn directe collega's gaat prima: we zijn maar met zijn drietjes:)! Maar een overleg met meer collega's ( allemaal vrouwen) gaf vaker momenten dat ik het niet kon volgen. Bovendien is het handig om de persoon waar je zelf nog wel eens een onderonsje mee wilt hebben, aan je goede kant te situeren, anders moet je je telkens helemaal omdraaien om haar te kunnen verstaan :). 

 

Rate this blog entry:
0

Comments

 • Guest
  marianne woensdag, 29 mei 2013

  Ben zoooooooooooo blij te lezen dat jij dat ook hebt met horen. Ik hoor nu al vrijwel helemaal niks meer met mijn l oor en moet erg mijn best doen om er ook bij te horen als er meerdere mensen zijn. Ik dacht zelf dat dit tussen mijn oren zat, doch nu weet ik dat het dus kan.
  Fijn dat je weer naar je werk kunt, erg belangrijk , toch? Je hoort er weer bij.
  Groetjes,
  Marianne

 • Angelique
  Angelique woensdag, 29 mei 2013

  Ha, ha Marianne, leuke woordspeling: het zit ook tussen je oren:), alleen niet zoals jij het denkt/dacht!

 • Mark
  Mark woensdag, 29 mei 2013

  Leuk en goed dat je werk weer hebt opgepakt. Het hoorprobleem is zeer herkenbaar en het stuit op veel onbegrip, ook al probeer je het de mensen uit te leggen. Het wil blijkbaar niet altijd tot ze doordringen.

 • Angelique
  Angelique woensdag, 29 mei 2013

  Het moeilijke is: hoe en wanneer leg je welke mensen wat uit. Je wilt niet altijd iedereen alles vertellen/uitleggen en dat maakt het 'soms' wel moeilijk.

Leave your comment

Guest maandag, 19 april 2021

Brughoektumor Informatie

 • All
 • Na
 • Tijdens
 • Vooraf
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Diagnose

  Wanneer u op deze site terecht komt is zeer waarschijnlijk de diagnose brughoektumor al gesteld. Het is van belang de
  • Vooraf
 • Behandelingen

  Nadat de diagnose brughoektumor is gesteld zijn er vier mogelijke behandelplannen. Wait & Scan Bestraling Operatie Combinatie, operatie gevolgd door
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Resultaten

  Nadat u hebt kunnen lezen wat de verschillende behandelmethodes zijn, wilt u natuurlijk weten wat u daarna als resultaat mag
  • Na
  • Tijdens
 • Keuze maken

  Nadat U bent bekomen van de schrik, informatie heeft gevonden over de verschillende behandelingen en de resultaten, zult u zich
  • Vooraf
 • Begeleiding & Nazorg

  Wat vaak terugkomt wanneer je spreekt met lotgenoten, of fora er op naleest, is dat de begeleiding en nazorg na
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • BHT & Werk

  Begrip Niemand ziet van buiten af dat u een brughoektumor heeft, en ook wanneer u er eenmaal vanaf geholpen bent
  • Na
  • Vooraf
 • Lotgenoten

  Het kan een grote steun zijn om te weten dat u niet de enige bent met een brughoektumor, er zijn
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Vragen & Antwoorden

  FAQ. Er is hier een begin gemaakt om een FAQ op te stellen, deze is nog in ontwikkeling, veel vragen
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf