• 1
 • 2
 • 3
Text Size

Mijn bolletje

24 augustus 2012 kreeg ik oa de uitslag van de MRI-scan: ik blijk een brughoektumor te hebben. Ik heb heel veel gehad aan alle verhalen en reacties van het forum van de Brughoektumorsite.
Ik vind het fijn om mijn verhaal voor mezelf op een rijtje te zetten. Ik hoop echter door het hier te 'publiceren' anderen geholpen kunnen worden in hun 'worsteling' om de juiste beslissing te nemen. Onthoud goed: dit is mijn verhaal, ieder verhaal is weer anders!
Ik zou het heel fijn vinden als je na het lezen van mijn verhaal een reactie achter laat op de site.
Groet
Angelique

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that has been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
Posted by on in Ervaringen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 2087
 • 6 Comments
 • Print

Stand van zaken 4 maanden na de operatie

Het is inmiddels al weer 4 maanden geleden dat ik geopereerd ben en tijd voor een verdere update.
Wat is er allemaal veranderd:
- de laatste weken voor de operatie was ik vrijwel continu misselijk en had ik veel hoofdpijn. Misselijk ben ik niet meer en de hoofdpijn is flink verminderd. Hij is er nog wel af en toe, maar is dan ook meestal gelinkt met een strak gevoel om mijn hoofd en vooral het gevoel dat mijn linkerkant van mijn hoofd dikker is en een geïrriteerd gevoel rondom het litteken op mijn hoofd.
- net na de operatie was ik erg moe, dit is wel duidelijk verminderd. Het wordt weer erger als ik druk ben geweest. Niet eens zo zeer lichamelijk actief, maar als ik druk in mijn hoofd ben geweest of in een drukke omgeving heb vertoefd. Ik heb gemerkt dat als ik op een bepaalde manier begin te gapen dat het tijd word dat ik me even ga terug trekken en even een dutje ga doen.
- terwijl ik net voor de operatie niet meer netjes over een lijntje kon lopen, kan ik dat nu weer keurig, althans als ik me concentreer en niet moe ben. Maar over het algemeen gaat dit heel veel beter. Frappant daarin is dat als ik 'vroeger' staand een langer gesprek voerde, ik graag ergens een steuntje zocht: ik pakte een muur of deurpost beet. Dat is nu niet meer nodig: ik kan gewoon (stil) blijven staan.
- net na de operatie vond ik veel dingen niet lekker: ze waren bitter. Vrij kort na de operatie werd dit ineens zuur (als of je van die 'zure-matten'-snoepjes eet, maar dan de hele dag door). Dat is de laatste tijd wel minder geworden, maar het is er nog wel. De ervaring is dat dit na zoet eten veel minder is, waardoor ik nu veel vaker zoete dingen eet dan voorheen.
- de mislukte liposuctie, zoals ik mijn wond op mijn buik gekscherend noemde, is toch nog wel een redelijk mooi litteken geworden. Het is wel een harde streep en soms doet hij nog wel pijn. Een hele dag is 'strakke' broek dragen doe ik daarom nog niet vaak.
- uit de laatste gehoortest voor de operatie bleek dat ik met mijn linkeroor wel geluiden kon horen, maar geen woorden meer kon verstaan. Nu hoor ik er helemaal niets meer mee en daardoor is het lastig te bepalen waar geluiden vandaan komen. Ook lijkt het erop dat ik mensen heel slecht kan verstaan als het drukker is, bv in de stad, winkel, supermarkt, markt, etc. Ik merk dat dit me wel onzeker maakt. Doordat ook mijn ruis in mijn linkeroor zeker niet verminderd is, merk ik vaak niet zo op dat ik links niets hoor (althans ik denk dat dat meespeelt). Helaas is er in mijn rechteroor ook een ruisje gekomen. Gelukkig is dit een zachter broertje van die in mijn linkeroor, dus valt hij niet zo vreselijk op :). 
- sinds een aantal jaren is mijn bloeddruk regelmatig verhoogd, behalve de nodige stress door mijn drukke werk, is er geen duidelijke oorzaak voor. Net na de operatie, nog in het ziekenhuis, was mijn bloeddruk vaak aan de hoge kant. Eenmaal thuis heb ik hem, nav het flauwvallen na de eerste douchebeurt thuis, regelmatig opgemeten en later is hij bij de huisarts ook nog eens opgemeten en wat blijkt: hij is weer normaal!
- tot vorig jaar zomer toe heb ik alleen een zonnebril gedragen als ik in de zon aan het lezen was. Maar sinds dit voorjaar merk ik dat zonlicht me 'irriteert' en heb ik me een zonnebril op sterkte laten aanmeten. Hij bevalt nog ook!
Deze week zijn we op vakantie, in het zelfde huisje als in november. We zijn weer veel aan het wandelen en ik merk dat dit me eigenlijk, qua energie, zeker net zo goed afgaat als toen. Smalle paadjes gaan nu zelfs beter! Daarnaast heb ik al 3 maal een klein stukje hardgelopen en ben ik er van overtuigd dat ik 'mijn doel', dat ik me van te voren gesteld had (rondje vijftig bunder) zeker zal halen (ren nu al 2/3 van het rondje).
Ik realiseer me dat ik me in een relaxte periode beter voel en positiever tegen de zaken aan kijk. Ik hoop dat ik over een maandje een net zo positief, zo niet positiever verhaal kan vertellen.
 
Groetjes
 
Angelique
Rate this blog entry:

Comments

 • Guest
  marianne woensdag, 29 mei 2013

  Hoi Angelique,
  Fijn al die positieve dingen te horen. Ik ben blij voor je dat er al veel verbeterd is. De rest komt ook vast wel goed.
  Bedankt voor je verhaal en nog een fijne vakantie.
  Wij gaan morgen richting st. Tropez, maar ik zie er erg tegenop.
  Maar we gaan ervoor.
  Groetjes van Marianne

 • Angelique
  Angelique woensdag, 29 mei 2013

  Probeer ondanks alles toch van je vakantie te genieten en pak je rust!

 • Mark
  Mark woensdag, 29 mei 2013

  Altijd fijn om te horen dat het de voornamelijk de goede kant opgaat.
  Fijne vakantie verder!
  Groetjes Mark

 • Angelique
  Angelique woensdag, 29 mei 2013

  Dank je, dat zal zeker lukken!

 • Guest
  Lisette dinsdag, 04 juni 2013

  Ha Angelique

  Een verlate reactie van mijn kant.
  Ik ben zondagavond teruggekomen van een heerlijke week op Kos. In die week heb ik geen internet gezien en dus ook de berichten hier gemist.

  Wat fijn dat het zo goed met je gaat!
  Goed dat je weer aan het werk bent. Dat je af en toe vermoeid bent en behoefte hebt aan rust, vind ik niet verwonderlijk.
  Waarschijnlijk zit je nog volop in de herstelperiode en ga je op diverse punten nog vooruit.
  Zeker wat belastbaarheid van het hoofd betreft, is dat bij mij echt langzaamaan verbeterd.
  De gevoeligheid voor zonlicht herken ik wel. Ik draag harde contactlenzen en dat maakt je ogen ook gevoeliger voor zonlicht. Toch ervaar ik na de operatie een grotere gevoeligheid voor licht en ik draag nog eerder een zonnebril.

  Succes met je verdere herstel!
  groetjes
  Lisette

 • Rene
  Rene vrijdag, 07 juni 2013

  Hoi Angelique,
  Ook van mijn kant een late reactie. Ik herken veel van wat jij opnoemt en heb nu ook geleerd, dat het herstel veel tijd vraagt. Veel meer tijd, als waar in veel ziekenhuisfolders en andere voorlichtingsinformatie over gesproken wordt. Voor mij is het vandaag precies een half jaar geleden, dat ik ben geopereerd, ik zal ook een stukje schrijven ter info.
  Groetjes en een fijne zomer!
  Rene

Leave your comment

Guest dinsdag, 03 augustus 2021

Brughoektumor Informatie

 • All
 • Na
 • Tijdens
 • Vooraf
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Diagnose

  Wanneer u op deze site terecht komt is zeer waarschijnlijk de diagnose brughoektumor al gesteld. Het is van belang de
  • Vooraf
 • Behandelingen

  Nadat de diagnose brughoektumor is gesteld zijn er vier mogelijke behandelplannen. Wait & Scan Bestraling Operatie Combinatie, operatie gevolgd door
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Resultaten

  Nadat u hebt kunnen lezen wat de verschillende behandelmethodes zijn, wilt u natuurlijk weten wat u daarna als resultaat mag
  • Na
  • Tijdens
 • Keuze maken

  Nadat U bent bekomen van de schrik, informatie heeft gevonden over de verschillende behandelingen en de resultaten, zult u zich
  • Vooraf
 • Begeleiding & Nazorg

  Wat vaak terugkomt wanneer je spreekt met lotgenoten, of fora er op naleest, is dat de begeleiding en nazorg na
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • BHT & Werk

  Begrip Niemand ziet van buiten af dat u een brughoektumor heeft, en ook wanneer u er eenmaal vanaf geholpen bent
  • Na
  • Vooraf
 • Lotgenoten

  Het kan een grote steun zijn om te weten dat u niet de enige bent met een brughoektumor, er zijn
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Vragen & Antwoorden

  FAQ. Er is hier een begin gemaakt om een FAQ op te stellen, deze is nog in ontwikkeling, veel vragen
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf