• 1
 • 2
 • 3
Text Size

Loek's verhaal

Soms is het fijn om jouw verhaal te delen, zowel voor jezelf, als voor lotgenoten. Gelijk een mooie manier om je familie en vrienden up-to-date te houden en een herinnering voor jezelf.
Zeer zeker ook de positieve verhalen zijn hier van harte welkom!
Wanneer je hier ook wilt bloggen kun je mij via het contactformulier om een inlog mogelijkheid vragen.
Als je met een Ipad wilt bloggen kan dat niet direct via safari maar kun je wel bv. Blogsy App gebruiken.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that has been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
Posted by on in Ervaringen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 1490
 • 2 Comments
 • Print

Nog meer slangen eraf

De volgende ochtend word ik wakker gemaakt omdat er weer bloeddruk en temperatuur moet worden gemeten. De drain wordt gecontroleerd en het ziet er allemaal goed uit. De dagploeg komt met leuke berichten: het infuus kan er uit, de drain van de buikwond kan er uit, de katheter kan er uit en ik moet er ook uit. Nou moet ik zeggen dat ik liever door de verpleging werd gewassen, maar dat feest ging mooi niet door (mijn lichaam herstelt eerder dan mijn hoofd, denk ik). Ik moest het zelf doen.

Laat wel de deur open, zodat we u in de gaten kunnen houden.  Benen uit bed, dat laag wordt geplaatst, pantoffels aan en voorzichtig langs de muur naar de badkamer, op een krukje. Eerst scheren en dan op een ander krukje onder de douche, goh wat was dat lekker. Ik doe wat aan, want ik heb al die tijd naakt in bed gelegen. Het bed is ondertussen verschoond en met wat hulp lig ik in een schoon bedje.

De catering komt voorbij en ik ga het maar eens proberen met een beker thee en een beschuit met jam. Het smaakt naar metaal, maar dat wist ik al van de vorige dag, dat zal nog wel even zo blijven. Maar goed, een beschuit met naar jam smakend metaal is ook voeding.

Na de tweede beker thee, koffie wil ik nog niet proberen, komt een stevige verpleegster mij uitnodigen voor een rondje lopen. Gearmd als een verliefd stel lopen we een stukje heen en weer. Wel raar hoor, ik loop erbij alsof ik gezopen heb (ervaringsdeskundige).

Tussendoor komt Lisette langs, die werkt in dit ziekenhuis en is een lotgenoot. We praten even bij, het is goed om met iemand te praten die hetzelfde heeft ondergaan. Je begrijpt elkaar.

Het lopen gaat redelijk. Ik moet ’s middags aan de arm van een andere verpleegster weer een rondje lopen en ik loop een stukje mee met het bezoek naar de lift. De gang hangt vol met spiegels zodat ze vanaf de balie de zwalkers in de gaten kunnen houden. ’s Avonds loop ik nog een rondje, niet om het eten te verteren, want dat heb ik nauwelijks op, het smaakte niet. Dat zegt meer over mij dan over het eten.

Ik heb verder geen pijn, ook geen hoofdpijn. Alleen die suis rechts is nadrukkelijk aanwezig. Een monotone suis, waar ik eerst een suis had met bellen, rinkeltjes en pingeltjes. Maar nu wel wat luider, misschien trekt het nog weg (ik weet nu dat het niet wegtrekt).

Rate this blog entry:
0
In 2007 tinnitus, in 2011 brughoektumor rechts vastgesteld, in september 2012 geopereerd.

Comments

 • Marianne
  Marianne maandag, 25 maart 2013

  Hoi Loek,
  Zo weer een stukje van je verhaal. Maar het boek is nog niet uit , toch? ;)
  Groetjes,
  Marianne

 • Loek Rondel
  Loek Rondel maandag, 25 maart 2013

  Hallo,
  Nee hoor, het boek is nog niet uit. Er volgen nog een paar hoofdstukken.

  Groet,
  Loek

Leave your comment

Guest zaterdag, 18 september 2021

Brughoektumor Informatie

 • All
 • Na
 • Tijdens
 • Vooraf
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Diagnose

  Wanneer u op deze site terecht komt is zeer waarschijnlijk de diagnose brughoektumor al gesteld. Het is van belang de
  • Vooraf
 • Behandelingen

  Nadat de diagnose brughoektumor is gesteld zijn er vier mogelijke behandelplannen. Wait & Scan Bestraling Operatie Combinatie, operatie gevolgd door
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Resultaten

  Nadat u hebt kunnen lezen wat de verschillende behandelmethodes zijn, wilt u natuurlijk weten wat u daarna als resultaat mag
  • Na
  • Tijdens
 • Keuze maken

  Nadat U bent bekomen van de schrik, informatie heeft gevonden over de verschillende behandelingen en de resultaten, zult u zich
  • Vooraf
 • Begeleiding & Nazorg

  Wat vaak terugkomt wanneer je spreekt met lotgenoten, of fora er op naleest, is dat de begeleiding en nazorg na
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • BHT & Werk

  Begrip Niemand ziet van buiten af dat u een brughoektumor heeft, en ook wanneer u er eenmaal vanaf geholpen bent
  • Na
  • Vooraf
 • Lotgenoten

  Het kan een grote steun zijn om te weten dat u niet de enige bent met een brughoektumor, er zijn
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Vragen & Antwoorden

  FAQ. Er is hier een begin gemaakt om een FAQ op te stellen, deze is nog in ontwikkeling, veel vragen
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf