Enkele weken geleden kreeg ik op dinsdag een brief van het ziekenhuis, dat ik donderdags een telefonische afspraak met één van mijn behandelaars zou hebben. Ik schrok, want ik wist van niets. 
Stom natuurlijk: maar onmiddellijk vlogen de meest bizarre scenario's door mijn hoofd en moest ik mezelf streng toespreken om niet in paniek te raken.
Ik kon helaas niet meer bellen, maar dat was wel het eerste dat ik woensdag deed: hij zou mij bellen naar aanleiding van de bespreking in de schedelbasiswerkgroep, een opmerking, die mij helaas zeker niet geruststelde.

 

Ook nu raasden de verschillende redenen door mijn hoofd: 'er zou gesproken zijn over mijn rare geluids-pijnsensatie's, die ik aan mijn dove kant heb heb als ik 's avonds ga liggen als ik bepaalde geluiden hoor met mijn goede oor en daar zouden toch meer mensen last van hebben' of 'er zou toch nog iets raars te zien zijn geweest op de MRI' of 'die rare witte vlekken op de MRI zou toch iets verkeerds zijn' of.....
En opnieuw moest ik hard mijn best doen om niet in paniek te raken en rustig die donderdag af te wachten.

Gelukkig werd ik donderdag uiteindelijk ruim na 6(!) uur gebeld: de foto zag er goed uit en er was besloten dat ik over 1 jaar maar weer een nieuwe MRI moest laten maken ?!??
Ik reageerde enigszins verbaasd, want in juli was me gezegd dat ik die in januari moest laten maken.
  Hierdoor raakte de beller een beetje van de wijs, uiteindelijk werd me verteld dat ik dan toch maar in januari een nieuwe MRI scan moest laten maken. 

Enerzijds was ik blij, want ik had de MRI scan bij mijn afspraak in juli zelf meegenomen en vroeg me af of hij wel goed genoeg bekeken was in de korte tijd dat de arts ernaar gekeken had tijdens die controle, maar anderzijds waren wij ook wel wat verbaasd dat er toch min of meer zo 'slordig' met dit soort afspraken om gegaan werd.

 

Het zou prettig zijn, als er verteld zou worden, dat de MRI nog een keer door de schedelbasiswerkgroep bekeken zou worden en je daar mogelijk nog een keer over gebeld wordt, waardoor je niet zo veel energievretende momenten hoeft door te maken.
Daarnaast zou het ook fijn zijn als er beter (??) gedocumenteerd wordt wat er besproken is, zodat een dergelijke vergissing niet voor komt.

 

 

 

Gelukkig overheerst nu het goede gevoel, dat de MRI nogmaals bekeken is en dat het er allemaal goed uitziet!