• 1
 • 2
 • 3
Text Size

Mijn bolletje

24 augustus 2012 kreeg ik oa de uitslag van de MRI-scan: ik blijk een brughoektumor te hebben. Ik heb heel veel gehad aan alle verhalen en reacties van het forum van de Brughoektumorsite.
Ik vind het fijn om mijn verhaal voor mezelf op een rijtje te zetten. Ik hoop echter door het hier te 'publiceren' anderen geholpen kunnen worden in hun 'worsteling' om de juiste beslissing te nemen. Onthoud goed: dit is mijn verhaal, ieder verhaal is weer anders!
Ik zou het heel fijn vinden als je na het lezen van mijn verhaal een reactie achter laat op de site.
Groet
Angelique

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that has been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
Posted by on in Ervaringen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 2191
 • 0 Comments
 • Print

Kijkoperatie en dagopname

Het was me een dagje wel. We waren al vroeg op en zwaaiden om kwart voor 7 I. en B. al uit: I.moest zich al om 7 uur melden in het ziekenhuis. (Er is wat kraakbeen weggehaald, hopelijk was dat de oorzaak van haar pijn)
Om 9 uur zijn J.en ik weggereden, richting Leiden. Om 11 uur werden we op de 11de verdieping welkom geheten en naar een speciale kamer gebracht. We hebben daar een intakegesprek met een verpleegkundige gehad.
Daarna een gesprek met de zaalarts, die oa diverse onderzoekjes deed, oa het onderzoek naar koorddansen: ik brouwde er niets  van! Ondertussen werd er bloedgeprikt.
Na de lunch hebben we nog een gesprek gehad met dr.Koot, de neurochirurg en dr.v.d.Meij, de kno-arts.
We hebben nogmaals een en ander gehoord over de operatie en de dagen er na. Zondagavond moet ik om ongeveer 8 uur aanwezig zijn. Maandagmorgen word ik om ongeveer half 8 richting ok gereden.
De verwachting is dat ik rond kwart over 8 onder zeil ga. Waarschijnlijk start de 'echte' operatie rond 9-half 10. Daarvoor worden allerlei lijntjes gelegd, zoals het genoemd werd: oa catheter, 2e infuus, maagsonde, etc. De kno-arts start, de neurochirurgen nemen het over.
De verwachting is dat ze er zeker 10 uur over zullen doen :(. Het kan zelfs langer duren, dat hoeft niet te betekenen dat het fout gaat, maar dat de tumor lastiger is te verwijderen: stugger en meer bloedvaten. Als de neurochirurg klaar is, belt hij J.
Het duurt dan ws nog een uur of 2 voordat ik op intensive care lig. Wanneer dat erg laat is, komt J. niet meer, maar komt hij dinsdagmorgen. Als alles naar wens gaat, ga ik dinsdag weer naar de gewone afdeling. Mogelijk ben ik 2 dagen 'zeeziek'. Na een dag of 3 mag het drukverband van mijn oor en als alles goed gaat, mag ik eind van de week weer naar huis.
Er wordt gesproken over donderdag tot en met zondag :). Waarschijnlijk voor een aantal van jullie een heftig verhaal. Als ik het zo opschrijf krijg ik af en toe wel een rare kriebel, maar over het algemeen ben ik sinds woensdagavond wel heel rustig. Wat wel leuk is om te weten, is dat de kno-arts er zin in heeft! Hij vindt deze operatie heel leuk om te doen. Daar bof ik dan maar mee!
Gelukkig is het morgen zaterdag, dan hebben jullie nog volop de gelegenheid om heel lange of dikke kaarsen te kopen ;)

Rate this blog entry:
0

Comments

 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest zaterdag, 23 oktober 2021

Brughoektumor Informatie

 • All
 • Na
 • Tijdens
 • Vooraf
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Diagnose

  Wanneer u op deze site terecht komt is zeer waarschijnlijk de diagnose brughoektumor al gesteld. Het is van belang de
  • Vooraf
 • Behandelingen

  Nadat de diagnose brughoektumor is gesteld zijn er vier mogelijke behandelplannen. Wait & Scan Bestraling Operatie Combinatie, operatie gevolgd door
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Resultaten

  Nadat u hebt kunnen lezen wat de verschillende behandelmethodes zijn, wilt u natuurlijk weten wat u daarna als resultaat mag
  • Na
  • Tijdens
 • Keuze maken

  Nadat U bent bekomen van de schrik, informatie heeft gevonden over de verschillende behandelingen en de resultaten, zult u zich
  • Vooraf
 • Begeleiding & Nazorg

  Wat vaak terugkomt wanneer je spreekt met lotgenoten, of fora er op naleest, is dat de begeleiding en nazorg na
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • BHT & Werk

  Begrip Niemand ziet van buiten af dat u een brughoektumor heeft, en ook wanneer u er eenmaal vanaf geholpen bent
  • Na
  • Vooraf
 • Lotgenoten

  Het kan een grote steun zijn om te weten dat u niet de enige bent met een brughoektumor, er zijn
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Vragen & Antwoorden

  FAQ. Er is hier een begin gemaakt om een FAQ op te stellen, deze is nog in ontwikkeling, veel vragen
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf