• 1
 • 2
 • 3
Text Size

Mijn bolletje

24 augustus 2012 kreeg ik oa de uitslag van de MRI-scan: ik blijk een brughoektumor te hebben. Ik heb heel veel gehad aan alle verhalen en reacties van het forum van de Brughoektumorsite.
Ik vind het fijn om mijn verhaal voor mezelf op een rijtje te zetten. Ik hoop echter door het hier te 'publiceren' anderen geholpen kunnen worden in hun 'worsteling' om de juiste beslissing te nemen. Onthoud goed: dit is mijn verhaal, ieder verhaal is weer anders!
Ik zou het heel fijn vinden als je na het lezen van mijn verhaal een reactie achter laat op de site.
Groet
Angelique

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that has been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
Posted by on in Ervaringen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 1788
 • 2 Comments
 • Print

Hechtingen en middagslaapjes

Zo, na mijn dagelijkse slaapje, die ik kennelijk toch wel nodig heb, mijn verslagje. Gisteren was een spannende dag: ik weet het het klinkt na hetgeen ik meegemaakt heb een beetje raar, maar ik vond het verwijderen van de hechtingen heel eng.
De huisarts kwam wat later dan afgesproken en eigenlijk werd ik daardoor nog zenuwachtiger. Ik heb hem eerst maar de hechtingen in mijn buik weg laten halen. Volgens hem kwam het helemaal goed met mijn buik. Hij heeft wel een zalfje voorgeschreven, want ik heb nu ook nog een hele grote rode plek op mijn buik, mogelijk een allergische reactie tegen de chloorhexidine (??) die waarschijnlijk tijdens de operatie gebruikt is om de huid te ontsmetten.
De (8) hechtingen van mijn buik waren zo weg en natuurlijk viel het reuze mee.
Met de hechtingen achter mijn oor was hij veel langer bezig. Ze hebben daar verschillende technieken gebruikt, het was een heel gepruts. Hij was blij dat hij het zelf was komen doen. Meestal worden de hechtingen verwijderd door de assistente, maar dit was toch wel een wat lastigere klus. Uiteindelijk stond hij na een half uur pas weer buiten.
Mijn dagen vliegen eigenlijk voorbij: ik ben vroeg op, douche me en kleed me aan, ontbijt en rond 8 uur laat ik Tara uit. Ik loop een minuut of 25 met haar. Dan puzzel ik wat, lees de krant, kijk het journaal, doe een spelletje op mijn tablet, kijk wat televisie en begin dan weer van voren af aan. Tussendoor doe ik wat huishoudelijke klusjes: leeg en vul de afwasmachine, vouw een wasje, verzorg de bloemen en planten, doe wat voorbereidingen aan het eten, etc. En dan rond kwart over 1 tot 3: mijn schoonheidsslaapje! Om daarna nog maar bovenstaande te herhalen, net zo als het rondje met de hond.
Tussendoor kan er ook nog een keer visite komen, waardoor de herhaling van de gebruikelijke bezigheden een keertje minder voorkomt.

Oh ja, afgelopen zondag en gisteren opnieuw heb ik nogmaals de 'koorddans' oefening gedaan, die ik ook nog tijdens de dagopname heb moeten doen. Toen kon ik het echt niet voor elkaar krijgen en viel om als ik me niet vast hield. Nu echter ging hij weer bijna helemaal goed :)! Een reden te meer om blij te zijn met ons besluit mijn bolletjes laten verwijderen: ook hierin had hij een negatieve invloed!
Rate this blog entry:
0

Comments

 • Guest
  Lisette woensdag, 13 februari 2013

  Ik vind dat je al vrij actief bent, goed hoor!:
  Zo'n middagslaapje is heerlijk, vind je niet, even de batterij opladen.
  Fijn dat de hechtingen eruit zijn, daar zag ik indertijd ook enorm tegenop. Ik had een tang uit Maastricht meegenomen, omdat ik bang was dat de huisarts misschien niet de goede tang (er zijn nogal wat verschillende nietjes) zou hebben. Was best gevoelig, dat verwijderen.

  groetjes

 • Rene
  Rene vrijdag, 15 februari 2013

  Hoi Angelique,
  Ik heb al jouw artikelen op je Blog gelezen en het is natuurlijk heel herkenbaar. Ook ik loop veel met de hond, maar merk, dat bij vrieskou ik meer last heb om mijn evenwicht te houden. De combinatie van lopen in het donker en vrieskou geeft helemaal het gevoel of ik een fles wijn op heb. Hoe is het met jou evenwicht bij het buiten lopen? Is jou wond mooi aan elkaar gegroeid? Bij mij sprong een gedeelte van 1cm open bij het verwijderen van de hechtingen. De wondpoli van het Rijnland Ziekenhuis heeft dit mooi opgeknapt. Duurde wel ongeveer 4 weken voordat de wond echt gesloten was.
  Groetjes en een voorspoedig herstel gewenst!!
  Rene Verbeek

Leave your comment

Guest zaterdag, 18 september 2021

Brughoektumor Informatie

 • All
 • Na
 • Tijdens
 • Vooraf
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Diagnose

  Wanneer u op deze site terecht komt is zeer waarschijnlijk de diagnose brughoektumor al gesteld. Het is van belang de
  • Vooraf
 • Behandelingen

  Nadat de diagnose brughoektumor is gesteld zijn er vier mogelijke behandelplannen. Wait & Scan Bestraling Operatie Combinatie, operatie gevolgd door
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Resultaten

  Nadat u hebt kunnen lezen wat de verschillende behandelmethodes zijn, wilt u natuurlijk weten wat u daarna als resultaat mag
  • Na
  • Tijdens
 • Keuze maken

  Nadat U bent bekomen van de schrik, informatie heeft gevonden over de verschillende behandelingen en de resultaten, zult u zich
  • Vooraf
 • Begeleiding & Nazorg

  Wat vaak terugkomt wanneer je spreekt met lotgenoten, of fora er op naleest, is dat de begeleiding en nazorg na
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • BHT & Werk

  Begrip Niemand ziet van buiten af dat u een brughoektumor heeft, en ook wanneer u er eenmaal vanaf geholpen bent
  • Na
  • Vooraf
 • Lotgenoten

  Het kan een grote steun zijn om te weten dat u niet de enige bent met een brughoektumor, er zijn
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Vragen & Antwoorden

  FAQ. Er is hier een begin gemaakt om een FAQ op te stellen, deze is nog in ontwikkeling, veel vragen
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf