• 1
 • 2
 • 3
Text Size

Het verhaal van Ronald Bant.

Mijn tumor werd pas recent, (augustus 2013) ontdekt, althans gediagnosticeerd. Hij/zij heeft mijn leven en van al die van mij houden al behoorlijk omver gegooid, op zijn kop gezet. Om dit visueel te maken voor mijzelf, maar ook voor mijn echtgenote Monique, mijn 2 dochters Romy & Ghislaine, en de rest van mij familie, ben ik een blog gaan bijhouden. Ik schrijf daar alles wat ik voel, hoe ik het voel, wat er gebeurt en wat er niet gebeurt. Ik heb dat nodig om het duidelijk voor mijzelf te krijgen, om het overzicht niet te verliezen.De pijn, het verdriet, de angst, maar (hoop ik) ook de leuke dingen zullen hier vereeuwigd worden.
Maar niet alleen voor mijzelf, ik wil de ervaringen ook delen met lotgenoten in welk stadium zij zich ook bevinden.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that has been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
Posted by on in Ervaringen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 1617
 • 8 Comments
 • Print

"Definitieve" datum

Gisteren eindelijk bericht uit Leiden. Dit nadat ik de afgelopen weken elke dag reikhalzend uitzag naar de postbode, om telkens teleurgesteld te worden.

Ik had van de week zelfs al opgebeld naar de KNO. Maar daar kreeg ik een bandje te horen, dat als ik voor de opname datum belde, ik ruim van te voren een brief zou krijgen en dat zij daar verder geen info over konden geven.

OK, OK, ik snap het, ik moet gewoon geduld hebben. Maar dat valt niet mee, dat is verdomd moeilijk vind ik. Ook omdat Romy & Ghislaine er regelmatig naar vragen. Die willen ook graag weten wanneer hun papa naar het ziekenhuis moet. Voor hen is het ook belangrijk in verband met Sinterklaas vieren.

Zoals het er tot nu toe uitzag zou ik de 27e of de 29e worden geopereerd, althans dat had van der Mey aangegeven.

Dat zou dus inhouden dat er een mogelijkheid bestond dat ik op 5 december nog in het ziekenhuis zou liggen. Daarom hadden we al besloten om "pakjesavond" dit jaar op de 23e november te vieren. Ofschoon Romy heel goed begreep waarom, had ze hier toch verdriet om. Dan zou zij de enige zijn die op die dag Sinterklaas zou vieren, (konden wij ook niet tegenspreken. Wat zou een reden voor mensen kunnen zijn om het zover van te voren te vieren), maar het ergste was nog dat zij dan niet kon meepraten op school als Pakjesavond echt gevierd zou worden. Zo verdrietig was ze daarom. En dat naast het verdriet dat ze al heeft. Ik heb echt met haar te doen.

Gelukkig heeft Romy ook regelmatig goede afleiding. Zaterdag bv had zij weer een zgn. "instaptoernooi" van judo. Ze heeft 6 partijen gedaan, en heeft daar 5 van gewonnen, 4 op ippon en 1 op wasari. Maar nog leuker was dat zij 2 van die gewonnen partijen tegen jongens deed. Dat klinkt echt wel goed, toch?

 

Maar goed, er wordt niet voor niets een heel nieuw bericht gewijd aan de datum.

Ik kreeg dus bericht uit Leiden. De operatie wordt 1 week later. Dus ik zal op 4 december geopereerd worden. Ik had sowieso al rekening gehouden met een week verder, dus dat kwam niet geheel als een verrassing.

En dan toch, toch merk ik dat ik van slag ben. Ik wist het wel zo'n beetje, maar nu wordt het wel heel definitief. En dat brengt mij van slag. Ik had vrijdag al niet mijn beste dag en dan dit er nog bij. Ik vind het eng, zo snel als het nu gaat.

Jemig, op 21 augustus hoorde ik pas van die tumor, las van alles en veel. Onder andere dat operatie vaak heel lang op zich liet wachten, soms wel een half tot driekwart jaar.

En nu heb ik al een "definitieve" datum. "Definitief" omdat altijd nog een spoed ertussen kan komen, maar daar ga ik nu niet van uit.

 

En dan opeens bedenk je dat je nog een tandenborstel moet kopen, want thuis gebruik ik een elektrische en die kan ik niet meenemen, want dan zitten Mo en de kids zonder oplader.Ik moet natuurlijk ook sloffen hebben. Die heeft Mo kortgeleden als voor deze gelegenheid gekocht, ik draag nooit sloffen. Denk bij mijzelf, "goh, moet ik misschien een pyjamabroek kopen. Ik slaap altijd naakt en trek na het opstaan altijd meteen een ochtendjas aan.

Lekker triviaal allemaal zeg.

 

Inmiddels hebben we het de familie meegedeeld. Alles wordt meteen aangepast, gewijzigd en geregeld. Vervoer voor Mo wordt meteen geregeld, Peter, (opa) brengt ons naar Leiden en gaat daarna werken.Antoinette, (oma) komt bij ons de kids verzorgen. 's Middags neemt Tom, (broer Mo) Antoinette en de kids mee naar Leiden voor het bezoekuur. Daarna zal hij Mo, oma en de kids mee terug nemen.

Ik heb niets hoeven regelen, ik hoef mij nergens zorgen om te maken, alles is en wordt geregeld.

Daar ben ik blij om, erg blij om. Niet eens zozeer voor mijzelf, als wel voor Monique. Dan hoeft zij zich daar geen zorgen om te maken. Het zal moeilijk genoeg worden. Niet alleen die week ziekenhuis, maar ook daarna. Natuurlijk afhankelijk van hoe ik uit het ziekenhuis kom. Ik zal maar niet te veel focussen op de verhalen van anderen die ik inmiddels heb gelezen, (ja natuurlijk, ik hou er rekening mee, maar het is niet leidend).

 

Ondertussen een lieve mail van Marianne gehad, die nog niet zo lang gelden is geopereerd. We hebben privé veel overeenkomsten. Leuk om te lezen dat het inmiddels stapje voor stapje steeds beter gaat met haar. Voor mij allemaal punten om mij aan vast te houden.

Ik merk dat ik best nog wel boos ben, bang en verdrietig. En dat laat ik ook toe. Maar gaandeweg merk ik ook dat het heel langzaam een plekje krijgt.

Wat mij op dit moment gewoon heel verdrietig maakt is hoe Monique zich voelt. Ook zij is bang en ziet ontzettend tegen de operatie op en over de periode daarna. Daar is ook zij heel verdrietig om. Ik probeer er zo goed mogelijk voor haar te zijn, troost haar als zij dat nodig heeft, ben er voor haar wanneer zij dat nodig heeft.

Goed gevoel:  We zijn er voor elkaar!!!

Rate this blog entry:
0

Comments

 • Danny Dollé
  Danny Dollé maandag, 18 november 2013

  hoi ronald,

  heb je mijn bericht nog gehad??

 • Ronald Bant
  Ronald Bant maandag, 18 november 2013

  Hoi Carla,

  Je bedoelt over die Kinderfolder?

 • Danny Dollé
  Danny Dollé maandag, 18 november 2013

  Beste ronald,

  Ik begrijp je spanning heel erg goed! Als je geen datum weet wil je een datum en heb je de datum dan krijg je het benauwd. Het is voor je dochter vervelend dat de sint nu anders loopt. Goed dat je de ruimte hebt gegeven dat ze het kan uitten. Ik heb gemerkt door over moeilijke dingen te praten kids het ook wel weer makkelijker loslaten. makkelijker dan ik zelf!
  Het is moeilijk ook je partner te zien worstelen om jezelf. Je wilt niks liever dan de zorg wegnemen. Ik zie dat jullie ook goed nadenken over hoe je alles wilt doen. Dat bespreken geeft ook weer een stukje rust. Ik zie dat jullie een groep mensen om je heen hebben verzameld. dat is heel belangrijk. Ik wens je veel sterkte de komende tijd. Als je nog meer wilt weten over het rijlen en zeilen in het lumc laat het me weten! Ook voor monique veel sterkte gewenst het is een zeer onrustige periode ook voor haar! Als je het wilt wil ik je mijn telefoonnummer wel geven!

  liefs carla

 • Ronald Bant
  Ronald Bant maandag, 18 november 2013

  Hoi Carla,

  Weet je, ergens wil ik van alles weten over na die OK, maar aan de andere kant, (als ik al die verhalen lees) heb ik iets van Laat maar! Ik zie het wel, ik merk het wel en hou met alles rekening.
  Normaal gesproken kom ik snel uit narcose, voel me snel weer goed en eet/drink ook relatief snel. Maar ja, langste tijd onder narcose was 3,5 uur. En dat zal nu wat langer worden. Bovendien natuurlijk een gevoelige plek waar geopereerd wordt.
  Ik moet er geloof ik gewoon niet te veel bij nadenken en alles maar nemen zoals het is. Dat is ook de reden dat ik geen second opinion heb gedaan. Ik had niet de idee dat het heel veel anders zou kunnen opleveren, Waarschijnlijk wel gedaan als bestralen was geadviseerd of als ik voor bestralen had gekozen.

  Dank je wel voor jouw lieve woorden.

  Ron@ld

 • Danny Dollé
  Danny Dollé maandag, 18 november 2013

  Dat is ook prima soms wordt je ook niet goed van al die verhalen. Gelukkig heb ik positieve ervaringen in het LUMC! Dicht je nog wel eens?

  groetjes carla

 • Marianne
  Marianne maandag, 18 november 2013

  Ha Ronald,
  4 dec. in mijn agenda gezet en dan ga ik een kaarsje voor je opsteken. Alweer een overeenkomst, ik 4 sept. :D
  Ik wens jullie sterkte met wachten .
  Lieve groetjes van Marianne

 • Mark
  Mark dinsdag, 19 november 2013

  Ik heb bewust ook ervoor gekozen niet alle verhalen te lezen die op het internet rondcirkelen, had ook zo van 'ik zie wel'. De informatie die ik kreeg van de chirurg was voor mij meer dan zat. Moest ook niks horen van wat mijn omgeving wel had gelezen. Ieder zijn manier om er mee om te gaan, de een wil alles weten en de ander laat het maar over zich heen komen.

  Ik wens jou, je gezin en iedereen die je lief heeft in ieder geval heel veel sterkte en laten we hopen dat Sinterklaad je een heel mooi 'cadeau' kan geven die 4de december, succes!

  Groeten Mark

 • Guest
  carla zaterdag, 23 november 2013

  prachtig gedicht weer ronald! Goed om je gevoelens zo te verwoorden helpt het je ook?

Leave your comment

Guest dinsdag, 02 maart 2021

Brughoektumor Informatie

 • All
 • Na
 • Tijdens
 • Vooraf
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Diagnose

  Wanneer u op deze site terecht komt is zeer waarschijnlijk de diagnose brughoektumor al gesteld. Het is van belang de
  • Vooraf
 • Behandelingen

  Nadat de diagnose brughoektumor is gesteld zijn er vier mogelijke behandelplannen. Wait & Scan Bestraling Operatie Combinatie, operatie gevolgd door
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Resultaten

  Nadat u hebt kunnen lezen wat de verschillende behandelmethodes zijn, wilt u natuurlijk weten wat u daarna als resultaat mag
  • Na
  • Tijdens
 • Keuze maken

  Nadat U bent bekomen van de schrik, informatie heeft gevonden over de verschillende behandelingen en de resultaten, zult u zich
  • Vooraf
 • Begeleiding & Nazorg

  Wat vaak terugkomt wanneer je spreekt met lotgenoten, of fora er op naleest, is dat de begeleiding en nazorg na
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • BHT & Werk

  Begrip Niemand ziet van buiten af dat u een brughoektumor heeft, en ook wanneer u er eenmaal vanaf geholpen bent
  • Na
  • Vooraf
 • Lotgenoten

  Het kan een grote steun zijn om te weten dat u niet de enige bent met een brughoektumor, er zijn
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Vragen & Antwoorden

  FAQ. Er is hier een begin gemaakt om een FAQ op te stellen, deze is nog in ontwikkeling, veel vragen
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf