• 1
 • 2
 • 3
Text Size

Loek's verhaal

Soms is het fijn om jouw verhaal te delen, zowel voor jezelf, als voor lotgenoten. Gelijk een mooie manier om je familie en vrienden up-to-date te houden en een herinnering voor jezelf.
Zeer zeker ook de positieve verhalen zijn hier van harte welkom!
Wanneer je hier ook wilt bloggen kun je mij via het contactformulier om een inlog mogelijkheid vragen.
Als je met een Ipad wilt bloggen kan dat niet direct via safari maar kun je wel bv. Blogsy App gebruiken.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that has been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
Posted by on in Ervaringen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 2107
 • 5 Comments
 • Print

Dat valt tegen

Het ging allemaal zo goed, de operatie, het herstel, de therapie en daarna aan het werk. In het vorige artikel meldde ik dat ik weer 100% aan het werk ging. Dat hadden we ook afgesproken met de arbo-arts en personeelszaken. Maar het gaat niet.

Ik ben inderdaad na onze vakantie, in juni, weer 39 uur aan het werk gegaan; een drama. De eerste week ging nog wel maar ik kom als een zombie thuis en val op de bank in slaap. Doodmoe ben ik. En er lag ook een brief van mijn werkgever. Gelukkig na mijn vakantie en niet ervoor, dan had ik niet zo veel plezier gehad in Frankrijk. Ze hadden wel door dat ik na mijn operatie niet meer zo geconcentreerd en accuraat kon werken. Het werk dat ik op de verkoop deed, veel telefoontjes met klanten en snel schakelen naar een andere situatie, dat ging niet goed.  Ik had zelf ook wel door dat er kleine zaken bleven hangen en ik fouten maakte en me niet kon concentreren. De brief maakte daar melding van. Mijn werkzaamheden worden aangepast. En daardoor ben ik niet meer 100% loonwaardig. Ik hoef toch niet uit te leggen wat dat betekend? Er wordt gezocht naar een oplossing. In de ziektewet blijven (ja, daar zit ik nog in) en daarna in het WIA traject. Of deeltijdpensioen in combinatie met vrije dagen, of helemaal met pensioen en een nieuw contract voor bijvoorbeeld 20 uur. Mijn werk bestaat nu uit het bijhouden van de website, nieuwe documentatie maken en interne helpdesk voor mijn collega's. Ik werk er immers al 22 jaar en de kennis die ik heb moet worden overgedragen. Maar tot 5 uur werken gaat niet. Ik haak om 3 uur af.

Ik denk dat het door het oorsuizen komt. Na de operatie heb ik er een stevige tinnitus aan overgehouden. Luider dan voor de operatie en de verwachting is dat die niet minder wordt of weggaat. Hoewel ik daar wel op blijf hopen. Dat de concentratie verminderd door oorsuizen, dat is een bekend gegeven. Maar ik had niet verwacht dat het bij mij ook zou zijn. Het is een rare gewaarwording dat als ik de ene dag een stuk tekst heb zitten maken, er de andere dag van opkijk dat ik die tekst heb gemaakt. Gewoon doorspekt met spelfouten en verkeerde woorden. Maar het ergste is dat ik min of meer gestraft wordt omdat ik een aandoening heb, waar ik niets aan kan doen. Ik heb gelukkig wel de garantie gekregen dat ik niet wordt ontslagen maar moet wel inleveren. Ik wil eigenlijk niet aan mijn pensioen komen, daar wil ik over 3 jaar als ik 65 wordt pas van gaan "genieten", want zoveel is dat ook weer niet. Volgende week komen ze met een voorstel, ik ben benieuwd wat ik dan hoor.

Ja vrienden, het leven van een brughoektumorpatiënt (Scrabbelen?) gaat niet over rozen. Ook niet als je er vanaf bent. Ik kreeg trouwens het resultaat van het onderzoek dat Dr. Van Leeuwen (LUMC) heeft gedaan naar de kwaliteit van het leven van mensen met een brughoektumor. Het komt er in het kort op neer dat wij dit lager kwalificeren dan mensen met een kwaadaardige tumor in het hoofd-halsgebied. Hoe dat komt weten ze niet. 

Groet, Loek

Rate this blog entry:
In 2007 tinnitus, in 2011 brughoektumor rechts vastgesteld, in september 2012 geopereerd.

Comments

 • Guest
  marianne woensdag, 24 juli 2013

  Hoi loek,
  Goh wat vind ik dat vervelend voor je. Denk je dat alles goed gaat, en dan lukt het niet.
  Weet even niet wat ik zeggen moet hoor. Leef natuurlijk wel heel erg met je mee.
  Maar waarom ga je niet in de wia? Heb ik ook gedaan en dan gaat je pensioenopbouw gewoon door.Na 2 jaar gaan ze pas verder kijken. Ik zat in hetzelfde schuitje als jij. We zijn ook bijna even oud.
  Dus laat alles maar eens goed uitleggen.
  Heel veel succes en sterkte .
  Groetjes van marianne

 • Mark
  Mark woensdag, 24 juli 2013

  Dat is erg vervelend. Ik duim voor je dat ze met een voorstel komen waarin je je kan vinden.
  Veel succes! Groeten Mark

 • Danny Dollé
  Danny Dollé woensdag, 24 juli 2013

  Dat valt zeker tegen Loek, maar ik herken het direct. Heb ook een terugval gekend, na te vroeg 100% te werken. Je herstel gaat gewoon nog door, en je energie wordt beter. Zelf heb ik mijn oude niveau niet meer gehaald, maar ben zeer tevreden hoe het nu gaat. Ik probeer beter te rusten wanneer noodzakelijk, en gelukkig begrijpt mijn gezin dat ook. Op mijn werk helaas nog steeds niet, maar deze heb ik wederom een mail gestuurd met leesvoer om wat meer begrip te kweken. Maar desondanks lukt het me 100% te werken.
  Ik wens jou dezelfde weg toe (of sneller natuurlijk:D) .
  Verder wil ik je adviseren onder bron- werk even te kijken naar de instantie's die je kunnen helpen. Persoonlijk zou ik nog geen keuze's maken m.b.t. ander werk, inleveren van geld e.d. maar je eerst goed te laten informeren. Wellicht kan je bv. wel hetzelfde werk blijven doen wanneer je midden in de week 1 ziektedag heb om bij te komen.
  Veel succes kerel, het herstel duurt nu eenmaal een tijd!

 • Angelique
  Angelique donderdag, 25 juli 2013

  Hoi Loek

  Dat is, op zijn zachtst gezegd, allemaal heel vervelend voor je en helaas ook voor mij (gedeeltelijk) herkenbaar.
  Ik ben blij voor je dat die brief pas na je vakantie kwam, het had anders je vakantie behoorlijk vergalt, ben ik bang.
  Ik ben het met Danny en Marianne eens dat je goed moet onderzoeken wat het beste voor je is, voor je een besluit neemt wat te doen. In dat opzicht mag je je misschien gelukkig prijzen dat je dicht tegen je pensioen
  leeftijd aanzit :p
  En wat je laatste opmerking betreft: volgens mij komen we ook nooit van die BHT af, want welke behandeling je ook kiest, er blijft altijd nog een restje over. Letterlijk of figuurlijk in de vorm van al die restverschijnselen.:(
  In ieder geval wens ik je aankomende weken weer extra veel sterkte!

  Groetjes
  Angelique

 • Guest
  Lisette donderdag, 25 juli 2013

  Ha Loek

  Je aanpak was goed, je hebt het rustig opgebouwd en dan valt het erg tegen als het toch niet helemaal lukt.
  Heel vervelend voor je Loek!
  Ik ben het eens met de anderen: neem rustig de tijd om te kijken wat mogelijk is en wat voor jou het beste is.
  Is het niet mogelijk dat je met behoud van salaris meer tijd krijgt voor herstel en tijdelijk nog wat minder uren kan draaien?
  Ik kan me goed voorstellen dat je er enorm van baalt, als je salaris moet inleveren, terwijl je heel erg je best doet.
  Omdat ik zelf al een jaar thuis was, voordat ik geopereerd werd, heb ik daar ook mee te maken gehad. Na een jaar werd ik ook gekort op mijn salaris, dat voelde heel oneerlijk. Ik werkte al meer dan 40 jaar en dan overkomt je iets en dan word je ook nog gekort!

  Het is volgens mij goed mogelijk dat je nog verder vooruit gaat, het herstel gaat langzaam. Jouw operatie is nog niet eens een jaar geleden.
  Ik merk zelf een enorm verschil, nu twee jaar later ten opzichte van een jaar geleden. Ik ben veel beter belastbaar geworden in dat 2e jaar.
  Een vrije woensdag (had ik al voor de BHT) is inderdaad heerlijk. Aanvankelijk had ik die dag ook echt nodig als bijkom- en oplaaddag.

  Wat concentratie en belastbaarheid betreft: Toen ik weer ging werken merkte ik goed dat baliewerk veel meer energie vroeg dan back-office werkzaamheden. Zelfs nu nog, kan ik na notuleren van het werkoverleg met 15 collega's en het uitwerken van die notulen een uitgeput gevoel in mijn hoofd hebben. Ik kan eigenlijk alles wel, ik kan me goed concentreren, wel is mijn ervaring dat complexere zaken me veel meer energie kosten dan vroeger het geval was.

  Ik wens je het allerbeste Loek. Neem rustig de tijd en zoek zelf ook uit wat mogelijk is.
  Ik hoop dat je werkgever je wat meer tijd geeft.

  groet
  Lisette

Leave your comment

Guest donderdag, 21 januari 2021

Brughoektumor Informatie

 • All
 • Na
 • Tijdens
 • Vooraf
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Diagnose

  Wanneer u op deze site terecht komt is zeer waarschijnlijk de diagnose brughoektumor al gesteld. Het is van belang de
  • Vooraf
 • Behandelingen

  Nadat de diagnose brughoektumor is gesteld zijn er vier mogelijke behandelplannen. Wait & Scan Bestraling Operatie Combinatie, operatie gevolgd door
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Resultaten

  Nadat u hebt kunnen lezen wat de verschillende behandelmethodes zijn, wilt u natuurlijk weten wat u daarna als resultaat mag
  • Na
  • Tijdens
 • Keuze maken

  Nadat U bent bekomen van de schrik, informatie heeft gevonden over de verschillende behandelingen en de resultaten, zult u zich
  • Vooraf
 • Begeleiding & Nazorg

  Wat vaak terugkomt wanneer je spreekt met lotgenoten, of fora er op naleest, is dat de begeleiding en nazorg na
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • BHT & Werk

  Begrip Niemand ziet van buiten af dat u een brughoektumor heeft, en ook wanneer u er eenmaal vanaf geholpen bent
  • Na
  • Vooraf
 • Lotgenoten

  Het kan een grote steun zijn om te weten dat u niet de enige bent met een brughoektumor, er zijn
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Vragen & Antwoorden

  FAQ. Er is hier een begin gemaakt om een FAQ op te stellen, deze is nog in ontwikkeling, veel vragen
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf