• 1
 • 2
 • 3
Text Size

Het verhaal van Ronald Bant.

Mijn tumor werd pas recent, (augustus 2013) ontdekt, althans gediagnosticeerd. Hij/zij heeft mijn leven en van al die van mij houden al behoorlijk omver gegooid, op zijn kop gezet. Om dit visueel te maken voor mijzelf, maar ook voor mijn echtgenote Monique, mijn 2 dochters Romy & Ghislaine, en de rest van mij familie, ben ik een blog gaan bijhouden. Ik schrijf daar alles wat ik voel, hoe ik het voel, wat er gebeurt en wat er niet gebeurt. Ik heb dat nodig om het duidelijk voor mijzelf te krijgen, om het overzicht niet te verliezen.De pijn, het verdriet, de angst, maar (hoop ik) ook de leuke dingen zullen hier vereeuwigd worden.
Maar niet alleen voor mijzelf, ik wil de ervaringen ook delen met lotgenoten in welk stadium zij zich ook bevinden.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that has been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
Posted by on in Ervaringen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 1891
 • 5 Comments
 • Print

4 weken na dato, mijn god wat gaat het snel.

Tja, alweer 4 weken geleden mijn operatie. En wat was ik boos, wat was ik verdrietig, wat had ik een pijn en wat was ik negatief.

En nu?

Mijn hemel, wat een veranderingen al. Zoals ik 2 weken geleden schreef, is letterlijk en figuurlijk al weer verleden tijd. Ik maak erg grote sprongen, doe steeds meer en steeds vaker.

Ik heb inmiddels alleen buiten gelopen, ga gewoon zondags mee de wekelijkse boodschappen halen, ben gisteren, (3 jan) met Monique en de meisjes naar Sealife geweest. Tja, zelfs meegeholpen een nieuwe garderobekast te monteren voor de meisjes in de logeerkamer. Een soort kleine walkin-closet voor de dametjes. Dat wil zegge: boren, schroeven, passen, meten. Ook kook ik weer dagelijks, doe verschillende huishoudelijke werkzaamheden al weer. Ik heb zelfs al weer het plan opgevat om voorzichtig en begeleid te beginnen met hardlopen. Oei, ik durf! Zelfs mijn fysiotherapeute staat versteld hoe snel ik ga en wat ik allemaal kan.

Het leven met eenzijdige doofheid valt mij tot nu toe mee. t'Ís niet leuk en vraagt enige aanpassing, zowel van mij, als van mijn omgeving. Albert Heijn is lastig, met al die geluiden om je heen. Zo'n aquarium, tja is ook niet heel prettig qua geluid. Maar over het algemeen gaat het lekker. Het leren omgaan met de balans/het evenwicht is wat lastiger. Maar, ook dat gaat vooruit. Waar ik tot vorige week mijzelf nog zittend aankleedde, doe ik het nu staand. Tijdens het tandenpoetsen, doe ik evenwichtsoefeningen. Halve minuut op rechterbeen, halve minuut op linkerbeen. Ik doe de oefeningen eigenlijk door de dag heen, tijdens mijn gewone bezigheden. Maar ook dat heeft zijn beperkingen. Gisteren nog even dollen met Ghislaine mijn jongste, en daarbij toch hard komen te vallen. Maar wel mijn dochter kunnen opvangen, zodat zij niet op de grond terecht kwam. Ook lijkt mijn gezicht weer een beetje "normale" vormen te krijgen. Ik drink niet meer met een rietje en heb mijn eetpatroon weten aan te passen.

Natuurlijk blijf ik rekening houden met een mogelijke terugval, maar ik leef er niet naar. 

Het enige wat mij nu nog dwarszit en beperkt is mijn hangende oog. Ik ben inmiddels 3x naar de oogarts in het LUMC geweest. De 1e 2 keren waren vreselijk. Jansen had mij gestuurd om een oordeel/advies te krijgen wat de best therapie zou zijn. Kreeg ik een volledig en uitgebreid oogonderzoek aan beide ogen, waar ik vreselijke last van heb gehad. De 2e keer zei ik al dat ze alleen aan mijn rechteroog mochten komen, dat ik geen zin had in nog meer ellende.

Afgelopen donderdag weer een nieuwe arts. Maar deze was heel doortastend en wist van aanpakken. Vroeg hoe het ervoor stond, even gekeken en wat ik graag wilde. Uiteindelijk nog 2 artsen erbij, waar onder prof Luijten en besloten het onderste ooglid wat omhoog te trekken en vast te zetten aan het bod, waardoor de irritatie zal verminderen. Als dat is gedaan gaan we kijken voor een scleralens. Waarschijnlijk al binnen 2 weken de poliklinische ingreep die ong.30 minuten zal duren. Ik zal de eerste paar weken wel rechts een beetje Chinees kijken, maar dit trekt weer bij. Ze doen het wat meer dan nodig, omdat de ervaring is dat het toch weer wat zakt. Helemaal opgelucht weer naar huis gereden.

Volgende week weer alles normaal. Kinderen weer naar school, Monique weer werken. Ik ben benieuwd hoe het dan zal gaan. Maar tot nu toe mag ik niet klagen.

 

Keep you posted!

 

Groet

 

Ron@ld

 

Rate this blog entry:
0

Comments

 • Guest
  marianne zaterdag, 04 januari 2014

  Ha Ronald,
  Proficiat man, wat een vooruitgang. Wij zijn bofkonten, dat we ondanks de complicaties er nog zo goed vanaf gekomen zijn. Ik weet zeker dat onze positieve gedachtes daaraan heeft meegeholpen. Ook de steun van alle anderen is geweldig, toch?
  Ga zo door en nog veel succes met de verdere vooruitgang en ik hoop dat het straks met je oog ook een stuk beter zal gaan.
  Sterkte nog en succes met het verdere herstel.
  Lieve groetjes van Marianne

 • Guest
  carla zondag, 05 januari 2014

  ha ronald,
  wat een goed nieuws allemaal! Leuk om te lezen dat je weer van je kunnen geniet! Weer het normale ritme oppakken is ook wel weer lekker. Succes met het verder herstel en laat het ook weten als het effe wat minder gaat want das ook heeeel normaal!

 • Guest
  Lisette maandag, 06 januari 2014

  Hoi Ronald
  Wat een goede berichten! Ongelooflijk dat je al naar Sealife bent geweest! Ik voelde me lange tijd een soort zombie na de operatie en had een zeer kwetsbaar hoofd. Gelukkig is het uiteindelijk heel goed gekomen met mij, maar dat heeft echt wel tijd nodig gehad :p
  Goed dat je bezig bent met je oog. Ik hoop dat de behandeling voorspoedig zal verlopen en dat je er baat bij hebt. Wat een scleralens betreft, is het misschien raadzaam om contact op te nemen met Anke (de beheerder van Nebrus), want zij is zeer ervaren op dat gebied. Er zijn ook wel wat berichten op Nebrus over te vinden (ook op het oude forum) maar voor recente ervaringen en adviezen kan zij wel een goed aanspreekpunt zijn.
  Succes met je verdere herstel!

  groetjes
  Lisette

 • Danny Dollé
  Danny Dollé vrijdag, 10 januari 2014

  Geweldig dat je zulke stappen maakt Ronald, ga zo door!

 • Guest
  Bernadette zondag, 19 januari 2014

  Succes! En voor een scleralens kan je heel goed terecht bij Oculenti onder andere gevestigd op de poli oogheelkunde in het LUMC en samenwerkend met de oogartsen daar. http://www.oculenti.nl

Leave your comment

Guest donderdag, 04 maart 2021

Brughoektumor Informatie

 • All
 • Na
 • Tijdens
 • Vooraf
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Diagnose

  Wanneer u op deze site terecht komt is zeer waarschijnlijk de diagnose brughoektumor al gesteld. Het is van belang de
  • Vooraf
 • Behandelingen

  Nadat de diagnose brughoektumor is gesteld zijn er vier mogelijke behandelplannen. Wait & Scan Bestraling Operatie Combinatie, operatie gevolgd door
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Resultaten

  Nadat u hebt kunnen lezen wat de verschillende behandelmethodes zijn, wilt u natuurlijk weten wat u daarna als resultaat mag
  • Na
  • Tijdens
 • Keuze maken

  Nadat U bent bekomen van de schrik, informatie heeft gevonden over de verschillende behandelingen en de resultaten, zult u zich
  • Vooraf
 • Begeleiding & Nazorg

  Wat vaak terugkomt wanneer je spreekt met lotgenoten, of fora er op naleest, is dat de begeleiding en nazorg na
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • BHT & Werk

  Begrip Niemand ziet van buiten af dat u een brughoektumor heeft, en ook wanneer u er eenmaal vanaf geholpen bent
  • Na
  • Vooraf
 • Lotgenoten

  Het kan een grote steun zijn om te weten dat u niet de enige bent met een brughoektumor, er zijn
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Vragen & Antwoorden

  FAQ. Er is hier een begin gemaakt om een FAQ op te stellen, deze is nog in ontwikkeling, veel vragen
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf