• 1
 • 2
 • 3
Text Size

Mijn bolletje

24 augustus 2012 kreeg ik oa de uitslag van de MRI-scan: ik blijk een brughoektumor te hebben. Ik heb heel veel gehad aan alle verhalen en reacties van het forum van de Brughoektumorsite.
Ik vind het fijn om mijn verhaal voor mezelf op een rijtje te zetten. Ik hoop echter door het hier te 'publiceren' anderen geholpen kunnen worden in hun 'worsteling' om de juiste beslissing te nemen. Onthoud goed: dit is mijn verhaal, ieder verhaal is weer anders!
Ik zou het heel fijn vinden als je na het lezen van mijn verhaal een reactie achter laat op de site.
Groet
Angelique

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that has been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
Posted by on in Ervaringen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 1714
 • 4 Comments
 • Print

4 dagen vooruit, 3 achteruit :(

Eigenlijk had ik er wel steeds rekening mee gehouden, maar als het dan toch gebeurt vaal ik er enorm van, maar ik heb wat terugval.
Tot en met vrijdag verliep het allemaal zeer voorspoedig. Ik voelde me goed, weinig klachten, muv af en toe wat hoofdpijn, moeheid, pijn in mijn buik ( buikwond). Waarschijnlijk komt het door een combinatie van een slechte nacht donderdag op vrijdag, te veel gedaan op vrijdag, het overslaan van mijn middagdutje en misschien nog andere factoren, maar vanaf vrijdagavond gaat het veel minder. Ik ben weer heel moe (heb zelfs de hond niet meer uitgelaten, vanochtend weer een heel kort rondje), ben wat instabieler, ik heb veel meer klachtjes rondom mijn hoofd (stijvere nek, pijnscheuten achter mijn oor, strakke band om mijn hoofd), kan mijn aandacht nergens bij houden, heb het koud, etc.etc.). Ik lig dus weer een beetje meer op de bank en kijk maar wat meer tv, zodat ik me nergens voor in hoef te spannen.

Vorige week bij het wandelen in de kou had ik daar weinig last van. Ik had wel een sjaal gedeeltelijk om mijn hoofd/oor gedaan (heb ik anders nooit) en daardoor had ik geen last van een koud hoofd. Wel merkte ik na een minuut of 15 tot 20 dat mijn linkeroog 'plakkeriger' werd, ik heb maar wat vaker geknipperd, waardoor het minder leek.

Mijn buikwond begint redelijk te genezen. Hij is goed dicht, maar nog wel hard en pijnlijk, nog steeds een beetje blauw. De rode (allergische) uitslag rondom het litteken wordt minder.
Het litteken achter mijn oor heeft nog een dikke korst, mijn haar begint er al redelijk overheen te groeien.

Vanochtend (zondag) gaat het allemaal weer iets beter dan gisteren, maar is het nog niet zoals donderdag. Maar ik zal het iets rustiger aan doen en weer keurig braaf mijn middagdutje doen.
Rate this blog entry:
0

Comments

 • Guest
  Danny zondag, 17 februari 2013

  Erg herkenbaar, je voelt dat je de goede kant op gaat en denkt dat het dus wel een tandje meer kan. Dan krijg je de terug val, op zich niet erg en eigenlijk logisch maar dat valt dan toch tegen. Komt goed. Het gaat met vallen en opstaan maar je zult merken dat het toch steeds beter gaat, maar echt volledig terug op het oude energie niveau kost gewoon erg veel tijd. Kop op je bent goed bezig maar neem je rust. Groetjes Danny

 • Rene
  Rene zondag, 17 februari 2013

  Hoi Angelique,
  De bedevaartspas, twee stappen vooruit een terug. Het gaat echt steeds langer goed, maar geduld is misschien wel het moeilijkste stukje. Hou je taai!
  Groetjes,Rene

 • Guest
  Lisette maandag, 18 februari 2013

  Hoi Angelique

  Ook voor mij herkenbaar. Neem de tijd, want het kost tijd Angelique.
  Zo'n middagslaapje is goed. Ook al slaap je niet, je laadt wel de batterij weer op.
  Rustig aan en niet te veel willen.

  Laat je nek en schouders lekker masseren, daar knap je zo van op.
  Kunsstranen zijn een oplossing voor droge ogen, heb ik ook een paar weken gebruikt.

  Sterkte en groetjes
  Lisette

 • Guest
  marianne dinsdag, 19 februari 2013

  Hoi Angelique,
  Kom alleen maar even beterschap en geduld toewensen.
  En natuurlijk lieve groetjes
  Marianne

Leave your comment

Guest zondag, 13 juni 2021

Brughoektumor Informatie

 • All
 • Na
 • Tijdens
 • Vooraf
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Diagnose

  Wanneer u op deze site terecht komt is zeer waarschijnlijk de diagnose brughoektumor al gesteld. Het is van belang de
  • Vooraf
 • Behandelingen

  Nadat de diagnose brughoektumor is gesteld zijn er vier mogelijke behandelplannen. Wait & Scan Bestraling Operatie Combinatie, operatie gevolgd door
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Resultaten

  Nadat u hebt kunnen lezen wat de verschillende behandelmethodes zijn, wilt u natuurlijk weten wat u daarna als resultaat mag
  • Na
  • Tijdens
 • Keuze maken

  Nadat U bent bekomen van de schrik, informatie heeft gevonden over de verschillende behandelingen en de resultaten, zult u zich
  • Vooraf
 • Begeleiding & Nazorg

  Wat vaak terugkomt wanneer je spreekt met lotgenoten, of fora er op naleest, is dat de begeleiding en nazorg na
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • BHT & Werk

  Begrip Niemand ziet van buiten af dat u een brughoektumor heeft, en ook wanneer u er eenmaal vanaf geholpen bent
  • Na
  • Vooraf
 • Lotgenoten

  Het kan een grote steun zijn om te weten dat u niet de enige bent met een brughoektumor, er zijn
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Vragen & Antwoorden

  FAQ. Er is hier een begin gemaakt om een FAQ op te stellen, deze is nog in ontwikkeling, veel vragen
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf