• 1
 • 2
 • 3
Text Size

Het verhaal van Ronald Bant.

Mijn tumor werd pas recent, (augustus 2013) ontdekt, althans gediagnosticeerd. Hij/zij heeft mijn leven en van al die van mij houden al behoorlijk omver gegooid, op zijn kop gezet. Om dit visueel te maken voor mijzelf, maar ook voor mijn echtgenote Monique, mijn 2 dochters Romy & Ghislaine, en de rest van mij familie, ben ik een blog gaan bijhouden. Ik schrijf daar alles wat ik voel, hoe ik het voel, wat er gebeurt en wat er niet gebeurt. Ik heb dat nodig om het duidelijk voor mijzelf te krijgen, om het overzicht niet te verliezen.De pijn, het verdriet, de angst, maar (hoop ik) ook de leuke dingen zullen hier vereeuwigd worden.
Maar niet alleen voor mijzelf, ik wil de ervaringen ook delen met lotgenoten in welk stadium zij zich ook bevinden.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that has been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
Posted by on in Ervaringen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 1661
 • 5 Comments
 • Print

2 weken thuis nu en still going strong!

Ik ben nu 2 weken thuis. De operatie is nu bijna 3 weken geleden.

En hoe beroerd ik mij toen ook voelde, het lijkt nu zo ver weg. Gelukkig ben ik wel verschoond gebleven van misselijkheid en overgeven. Maar veel hoofd- en wondpijn, heel duizelig en verdrietig.

 

Maar ik ga zo snel op het ogenblik, fysiek gesproken. Daar waar ik 2 weken gelden slechts korte stukjes in huis liep, een enkele keer de trap opliep ter oefening, keurig netjes op de bank mijn oefeningen deed, maar vooral nog veel sliep overdag, ga ik nu met sprongen vooruit.

Op 12 december begon ik met een klein stukje buiten lopen, zo'n 50 meter, onder begeleiding. Mijn 1e doel was om op de avond van het jaarlijkse school kerstdiner, mijn meisjes van school te halen.

De dagen daarna werden de stukjes lopen allengs langer met als uiteindelijk resultaat dat ik op 19 december zowel 's middags de meisjes van school kon halen, als 's avonds van het kerstdiner. De afstand heen en terug bedraagt toch zo'n 450 mtr, niet onaanzienlijk.

Dat de meisjes blij en trots waren op hun papa hoef ik jullie niet te vertellen.

Natuurlijk, ik was moe, maar vooral blij en voldaan. Mijn 1e missie zat erop.

 

Ondertussen bleef ik mijn oefeningen, die ik van de fysio had gekregen, doen. Zowel tbv de mimiek, als tbv het evenwicht. Ik had er weer een paar nieuwe bij gekregen. Ook de fysio staat verbaasd hoe snel ik ga.

Afgelopen zaterdag ben ik met Mo en de meisjes gaan "winkelen" Met de auto naar het centrum en wel 4 winkels bezocht. Helaas niet kunnen vinden wat ik zocht, maar wel 4 winkels in geweest.

Gisteren met z'n allen de wekelijkse boodschappen gedaan bij een keidrukke Appie. Was veel, was druk, maar goed gegaan. Wel moeilijk om mij te concentreren op geluid. Je hoort van alle kanten wat, dus praten met elkaar ging moeilijk, indien ik mij niet focuste op bv Monique.

's Middags nog een verhaaltje kortsluiting in de koelkast gefikst, eb dat met 1 oog!!! En toen toch maar even gaan slapen, toen was ik wel moe.

Ik begin ook weer met koken, (komt nu goed uit, nu Mo zo ontzettend verkouden is en zich beroerd voelt). We hebben een kruk in de keuken gezet zodat ik niet de hele tijd hoef te staan. Met snijden van zaken moet ik wel voorzichtig zijn met 1 oog merk ik.

 

Vandaag ben ik alleen met de meisjes. Mo is naar haar werk. Ze vertrouwt er volledig op dat het goed zal gaan nu. Toch een heerlijk gevoel. Vanmorgen komen vrienden met hun kinderen even gezellig. Vanmiddag komt mijn schoonmoeder, zodat ik, (als ik wil) even kan slapen.

 

Ikzelf sta ook versteld hoe het met mij gaat. Ik had veel erger verwacht. Vooral mentaal. Maar ik merk dat het eenzijdig gehoorverlies op zich best gaat, zolang je eraan denkt en er dus rekening mee houdt. Het evenwicht verbetert aanzienlijk, althans ik weet het redelijk goed in te passen. Maar het feit dat ik in 1e instantie mijzelf bv zittend aan- en uitkleedde en dat nu al weer voor het grootste deel staand doe, is toch veelzeggend.

De boosheid en verdriet zit met name nu nog in de parese. Dat blijf ik moeilijk vinden te accepteren. Dat oog vooral. Dat zit zo in de weg bij alles. Maar goed, we staan nog maar aan het begin. De artsen hebben goede hoop, laat ik dan ook hiermee positief blijven.

 

Mijn volgende doel is het zelfstandig even naar buiten gaan. Lijkt me een hele uitdaging.

 

Keep you posted!!!

 

PS. Oh ja, ik heb ook een koptelefoon besteld met 1 oortje, die het stereoeffect zeer dicht benadert. Ik ben benieuwd.

Rate this blog entry:

Comments

 • Angelique
  Angelique maandag, 23 december 2013

  Hoi Ronald
  Wat goed om te horen dat het zo goed met je gaat. Daar ben ik heel blij om.
  Je zult zien dat het steeds beter wordt (met natuurlijk hier en daar terugval :( ). Maar voorlopig genieten van hetgeen je al kan.
  Ik hoop voor je dat ook de aangezichtsverlamming snel meer verbetering en je er minder 'last' van hebt.
  Ik wens jou en je meiden een vredig kerstfeest.
  Groetjes
  Angelique

 • Guest
  Lisette maandag, 23 december 2013

  Ha Ronald
  Wat fijn dit positieve verhaal. Ik ben erg blij voor je dat het zo goed gaat.
  Ongelooflijk dat je al in de stad kan shoppen en boodschappen kan doen in een drukke supermarkt!
  Geniet van wat je al weer kan, maar ga ook niet te hard van stapel, want een terugslag loert altijd om de hoek. Een dutje doen in de middag, om bij te tanken kan heel belangrijk zijn.
  Ik hoop dat je herstel verder ook positief zal verlopen, geduld is hier echt op zijn plaats.
  Ik wens jou, Monique en jullie dochters hele fijne feestdagen en alle goeds voor een mooi 2014!

  groetjes
  Lisette

 • Danny Dollé
  Danny Dollé maandag, 23 december 2013

  Mooi verhaal Ronald, fijn dat je de weg naar herstel bent ingeslagen en dat ook zo voelt. Veel succes!!!

 • Guest
  marianne maandag, 23 december 2013

  Hoi Ronald,
  Wat geweldig dat je dit allemaal weer kan. Daar ben ik jaloers op hoor. Ik kan bv echt nog niet staande douchen en in die drukke winkels loop ik heel hard weg. En ik ben geen ook ch best een doorzettertje.
  Maar ik vind het hardstikke fijn voor jou hoor. En je oog en mond, gezicht,,, dit ging bij mij na ong. 3 maanden aan het bijtrekken. Dus nog even geduld.
  Geniet van alles wat je wel kan.
  Ik wens jou, Monique en de kinderen hele fijne gezellige feestdagen toe en toi toi toi voor 2014.
  Groetjes van Marianne

 • Mark
  Mark dinsdag, 24 december 2013

  Heel mooi dat het zo vooruit gaat, zeker met de kerstdagen die er nu aankomen is het erg mooi om te zien dat het zo positief verloopt.
  Fijne feestdagen, geniet ervan!
  Groetjes Mark

Leave your comment

Guest donderdag, 04 maart 2021

Brughoektumor Informatie

 • All
 • Na
 • Tijdens
 • Vooraf
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Diagnose

  Wanneer u op deze site terecht komt is zeer waarschijnlijk de diagnose brughoektumor al gesteld. Het is van belang de
  • Vooraf
 • Behandelingen

  Nadat de diagnose brughoektumor is gesteld zijn er vier mogelijke behandelplannen. Wait & Scan Bestraling Operatie Combinatie, operatie gevolgd door
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Resultaten

  Nadat u hebt kunnen lezen wat de verschillende behandelmethodes zijn, wilt u natuurlijk weten wat u daarna als resultaat mag
  • Na
  • Tijdens
 • Keuze maken

  Nadat U bent bekomen van de schrik, informatie heeft gevonden over de verschillende behandelingen en de resultaten, zult u zich
  • Vooraf
 • Begeleiding & Nazorg

  Wat vaak terugkomt wanneer je spreekt met lotgenoten, of fora er op naleest, is dat de begeleiding en nazorg na
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • BHT & Werk

  Begrip Niemand ziet van buiten af dat u een brughoektumor heeft, en ook wanneer u er eenmaal vanaf geholpen bent
  • Na
  • Vooraf
 • Lotgenoten

  Het kan een grote steun zijn om te weten dat u niet de enige bent met een brughoektumor, er zijn
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Vragen & Antwoorden

  FAQ. Er is hier een begin gemaakt om een FAQ op te stellen, deze is nog in ontwikkeling, veel vragen
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf